Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Quarta edició de Xics Gastronòmics, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, del 18 de maig al 9 juny

Baix Empordà  -  14/05/2019  -  14:57

Menús a 13 restaurants, tallers als centres educatius i programa d'activitats lúdiques




Quarta edició de Xics Gastronòmics, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, del 18 de maig al 9 juny de 2019 (xicsgastronomic.com), amb l'objectiu de difondre entre infants i famílies la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l'obesitat i altres malalties. Organitzat per AROimpulsa de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, també té com a objectiu posar en valor el menjar de qualitat -nutritiu, pròxim i casolà- que a més a més ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d'interès general per la nutrició i les conseqüències de les opcions alimentàries. Un pla d'acció que es desenvolupa a l'entorn de tres eixos, que alhora volen potenciar el municipi com a Destinació Familiar: campanya gastronòmica amb menús infantils a 13 restaurants, tallers i xerrades d'alimentació als centres educatius del municipi i, un programa d'activitats lúdiques i d'animació.

Els restaurants preparen el menú seguint la guia per a restauradors i famílies elaborada per la Fundació Alícia per a Xics Gastronòmic per potenciar la cuina saludable i els productes de proximitat com a valors diferencials i d'atracció gastronòmica. Hi participen Aiguamarina (Hotel Planamar), Aradi, Arròs i Peix, BB Grill, Can Poldo (Hotel Costa Brava), Channel, El Foc, König, La Dolce Vita, M&B, Pizzeria La Riera, Sa Cova (Hotel NM Suites) i Toc de Sol. En tots els establiments els infants podran gaudir d'unes estovalles de paper amb entreteniments i jocs. Alhora, hi ha programats tallers de cuina per a vailets de 7 a 12 anys (amb inscripció prèvia mitjançant el lloc web) als restaurant Sa Cova (dimecres 29 de maig · 17-18.30 h) i a la pizzeria La Riera (dijous 30 de maig · 17-18.30 h).

Xics Gastronòmic mitjançant la Fundació Alicia ha dissenyat un programa formatiu, que durant cinc dies -del 20 al 24 de maig- es desenvolupa les escoles Fanals d'Aro i Els Estanys de Platja d'Aro, Vall d'Aro de Castell d'Aro, a l'Institut Ridaura i en el PTT-PFI Guíxols-Vall d'Aro. S'hi fan tallers participatius i de demostració de cuina i d'alimentació a l'entorn de la piràmide dels aliments, a càrrec d'una cuiner i d'una dietista i nutricionista de la fundació. Enguany com a novetat s'ha editat la guia Aplica't per a la prevenció de lesions infantils que es distribuirà entre els participants en les activitats programades; i simultàniament, durant tots els dies la Biblioteca Mercè Rodoreda haurà preparat una selecció de llibres sobre salut i alimentació infantil.

El tercer eix de Xics Gastronòmic 2019 és el programa d'activitats lúdiques i divulgatives adreçat als infants i a les seves famílies on es treballa, de nou, el concepte de l'alimentació i estils de vida saludables (algunes amb places limitades i inscripció prèvia al portal xicsgastronomic.com). Dissabte 18 de maig a la plaça del Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro (11.30-13 h · inscripció prèvia) espectacle divulgatiu-teatral A dues bandes a càrrec de My Personal Food (Rebeca Pastor i Carlos Casabona), i en marc del Dia del Joc a la Plaça del Mil·lenari de Platja d'Aro (16.30-20.30 h) córner informatiu amb el pediatre Carlos Casabona i taller de fruites i verdures a càrrec de Verd&Fruit.

Dissabte 25 de maig a la sala d'actes de l'Ajuntament (11-13 h) xerrada i debat sobre salut i alimentació infantil Aplica't amb el dietista-nutricionista Julio Basulto i els pediatres Carlos González, Pepe Serrano i Carlos Casabona (inscripció prèvia); i Festa Xics Gastronòmic a la Plaça Sant Pol de S'Agaró (17-20 h) amb l'animació infantil de Soy La Fiesta i la preparació d'un berenar saludable i variat amb Verd&Fruit. L'endemà, diumenge 26 de maig, ruta de les fonts de Castell d'Aro -a partir de 7 anys- (10.30-13.30 h · inscripció prèvia), una proposta que combina l'excursió de dues hores a càrrec del Grup de Natura Sterna amb la preparació prèvia d'un pícnic saludable amb l'Aula Gastronòmica de l'Empordà. Darrerament, dissabte 1 de juny, a la Casa Lila de Platja d'Aro (11 h · inscripció prèvia) xerrada i taller de cuina saludable i energètica per a tota la família a càrrec de Moira Galo, bioquímica i consultora macrobiòtica i Esther López, xef de cuina saludable, especialista en cuina macrobiòtica i saludable; i cloenda de l'edició d'enguany a la Plaça Poeta Sitjar de Castell d'Aro (17-20 h · inscripció prèvia) amb tallers de cuina per a infants de 8 a 12 anys, a càrrec de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà, cuiners de la Cuina de l'Empordanet, alumnes del PTT-PFI Guíxols-Vall d'Aro, Verd&Fruit i Les Eroles.


Autor: Redacció


#platjadaro #xicsgastronimics


#platjadaro #xicsgastronimics





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...