logo
Imprimir
14-05-2019 | 14:57hs
•BAIX EMPORDà

Quarta edició de Xics Gastronòmics, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, del 18 de maig al 9 juny

Menús a 13 restaurants, tallers als centres educatius i programa d'activitats lúdiques

Quarta edició de Xics Gastronòmics, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, del 18 de maig al 9 juny de 2019 (xicsgastronomic.com), amb l'objectiu de difondre entre infants i famílies la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l'obesitat i altres malalties. Organitzat per AROimpulsa de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, també té com a objectiu posar en valor el menjar de qualitat -nutritiu, pròxim i casolà- que a més a més ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d'interès general per la nutrició i les conseqüències de les opcions alimentàries. Un pla d'acció que es desenvolupa a l'entorn de tres eixos, que alhora volen potenciar el municipi com a Destinació Familiar: campanya gastronòmica amb menús infantils a 13 restaurants, tallers i xerrades d'alimentació als centres educatius del municipi i, un programa d'activitats lúdiques i d'animació.

Els restaurants preparen el menú seguint la guia per a restauradors i famílies elaborada per la Fundació Alícia per a Xics Gastronòmic per potenciar la cuina saludable i els productes de proximitat com a valors diferencials i d'atracció gastronòmica. Hi participen Aiguamarina (Hotel Planamar), Aradi, Arròs i Peix, BB Grill, Can Poldo (Hotel Costa Brava), Channel, El Foc, König, La Dolce Vita, M&B, Pizzeria La Riera, Sa Cova (Hotel NM Suites) i Toc de Sol. En tots els establiments els infants podran gaudir d'unes estovalles de paper amb entreteniments i jocs. Alhora, hi ha programats tallers de cuina per a vailets de 7 a 12 anys (amb inscripció prèvia mitjançant el lloc web) als restaurant Sa Cova (dimecres 29 de maig · 17-18.30 h) i a la pizzeria La Riera (dijous 30 de maig · 17-18.30 h).

Xics Gastronòmic mitjançant la Fundació Alicia ha dissenyat un programa formatiu, que durant cinc dies -del 20 al 24 de maig- es desenvolupa les escoles Fanals d'Aro i Els Estanys de Platja d'Aro, Vall d'Aro de Castell d'Aro, a l'Institut Ridaura i en el PTT-PFI Guíxols-Vall d'Aro. S'hi fan tallers participatius i de demostració de cuina i d'alimentació a l'entorn de la piràmide dels aliments, a càrrec d'una cuiner i d'una dietista i nutricionista de la fundació. Enguany com a novetat s'ha editat la guia Aplica't per a la prevenció de lesions infantils que es distribuirà entre els participants en les activitats programades; i simultàniament, durant tots els dies la Biblioteca Mercè Rodoreda haurà preparat una selecció de llibres sobre salut i alimentació infantil.

El tercer eix de Xics Gastronòmic 2019 és el programa d'activitats lúdiques i divulgatives adreçat als infants i a les seves famílies on es treballa, de nou, el concepte de l'alimentació i estils de vida saludables (algunes amb places limitades i inscripció prèvia al portal xicsgastronomic.com). Dissabte 18 de maig a la plaça del Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro (11.30-13 h · inscripció prèvia) espectacle divulgatiu-teatral A dues bandes a càrrec de My Personal Food (Rebeca Pastor i Carlos Casabona), i en marc del Dia del Joc a la Plaça del Mil·lenari de Platja d'Aro (16.30-20.30 h) córner informatiu amb el pediatre Carlos Casabona i taller de fruites i verdures a càrrec de Verd&Fruit.

Dissabte 25 de maig a la sala d'actes de l'Ajuntament (11-13 h) xerrada i debat sobre salut i alimentació infantil Aplica't amb el dietista-nutricionista Julio Basulto i els pediatres Carlos González, Pepe Serrano i Carlos Casabona (inscripció prèvia); i Festa Xics Gastronòmic a la Plaça Sant Pol de S'Agaró (17-20 h) amb l'animació infantil de Soy La Fiesta i la preparació d'un berenar saludable i variat amb Verd&Fruit. L'endemà, diumenge 26 de maig, ruta de les fonts de Castell d'Aro -a partir de 7 anys- (10.30-13.30 h · inscripció prèvia), una proposta que combina l'excursió de dues hores a càrrec del Grup de Natura Sterna amb la preparació prèvia d'un pícnic saludable amb l'Aula Gastronòmica de l'Empordà. Darrerament, dissabte 1 de juny, a la Casa Lila de Platja d'Aro (11 h · inscripció prèvia) xerrada i taller de cuina saludable i energètica per a tota la família a càrrec de Moira Galo, bioquímica i consultora macrobiòtica i Esther López, xef de cuina saludable, especialista en cuina macrobiòtica i saludable; i cloenda de l'edició d'enguany a la Plaça Poeta Sitjar de Castell d'Aro (17-20 h · inscripció prèvia) amb tallers de cuina per a infants de 8 a 12 anys, a càrrec de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà, cuiners de la Cuina de l'Empordanet, alumnes del PTT-PFI Guíxols-Vall d'Aro, Verd&Fruit i Les Eroles.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/90457_quartaediciodexic-ga-tronomic-laquinzenaga-tronomicainfantildeca-tell-platjadaroi-agarodel18demaigal9juny-1.htm