Notícies més llegides



Tarragona


Tarragona

Salvador Borrull, Júlia Moncada i Ana Cortés del Bou de Tarragona seran els banderers del matí de Santa Tecla

Tarragona  -  19/09/2017  -  16:08

Els tres són membres emblemàtics de l’entitat i actius recuperadors de la figura de la bèstia


Laia Díaz

Laia Díaz



Els Banderers del matí de Santa Tecla d’aquest any seran Salvador Borrull, Júlia Moncada i Ana Cortés a proposta del Bou de Tarragona. La Comissió Assessora sobre el Seguici Popular va acordar l’any 2015 recuperar la figura del banderer de l’anada i tornada d’ofici del matí de Santa Tecla. Cada any, les entitats del Seguici, per estricte ordre de carrer, són les encarregades de proposar qui ocuparà aquesta figura de les festes.

El Bou de Tarragona ha escollit aquests tres destacats membres de l’entitat en un reconeixement al seu compromís amb la cultura popular. Els tres banderers formen part de l’entitat des de l’any 1992, quan es va recuperar aquesta figura i es va incorporar al Seguici Popular. El Bou té l'origen en la primitiva escenificació del naixement de Jesús, en la qual, a més dels personatges humans, també hi figuraven les dues bèsties que la imatgeria i la tradició li han assignat. La figura és obra de Montserrat Canudas, autora del disseny general i escultora i de Joan Salvadó, encarregat de la fusteria.

La figura del Banderer ha estat documentada com una figura present a les festes des de fa set segles, la Comissió Assessora va decidir recuperar-la i, d’aquesta manera, retornar el protagonisme a les entitats i la societat civil en un dels moments més importants de Santa Tecla i que històricament ja els hi corresponia. Entre les referències bibliogràfiques cal destacar el llibre de Joan Salvat i Bové, publicat el 1951, on fa referència a la bandera i recull un recorregut històric de qui l’ha portat.


Autor: Redacció


#tarragona


#tarragona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...