logo
Imprimir
19-09-2017 | 16:08hs
•TARRAGONA

Salvador Borrull, Júlia Moncada i Ana Cortés del Bou de Tarragona seran els banderers del matí de Santa Tecla

Els tres són membres emblemàtics de l’entitat i actius recuperadors de la figura de la bèstia

Els Banderers del matí de Santa Tecla d’aquest any seran Salvador Borrull, Júlia Moncada i Ana Cortés a proposta del Bou de Tarragona. La Comissió Assessora sobre el Seguici Popular va acordar l’any 2015 recuperar la figura del banderer de l’anada i tornada d’ofici del matí de Santa Tecla. Cada any, les entitats del Seguici, per estricte ordre de carrer, són les encarregades de proposar qui ocuparà aquesta figura de les festes.

El Bou de Tarragona ha escollit aquests tres destacats membres de l’entitat en un reconeixement al seu compromís amb la cultura popular. Els tres banderers formen part de l’entitat des de l’any 1992, quan es va recuperar aquesta figura i es va incorporar al Seguici Popular. El Bou té l'origen en la primitiva escenificació del naixement de Jesús, en la qual, a més dels personatges humans, també hi figuraven les dues bèsties que la imatgeria i la tradició li han assignat. La figura és obra de Montserrat Canudas, autora del disseny general i escultora i de Joan Salvadó, encarregat de la fusteria.

La figura del Banderer ha estat documentada com una figura present a les festes des de fa set segles, la Comissió Assessora va decidir recuperar-la i, d’aquesta manera, retornar el protagonisme a les entitats i la societat civil en un dels moments més importants de Santa Tecla i que històricament ja els hi corresponia. Entre les referències bibliogràfiques cal destacar el llibre de Joan Salvat i Bové, publicat el 1951, on fa referència a la bandera i recull un recorregut històric de qui l’ha portat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50664_-alvadorborrulljuliamoncadaianacorte-delboudetarragona-eranel-banderer-delmatide-antatecla-1.htm