Notícies més llegides




Baix Empordà


Torroella de Montgrí

Els Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Torroella de Montgrí

Baix Empordà  -  23/07/2021  -  08:35

Segons dades provisionals d'Agents Rurals, l'incendi afecta unes 110 hectàrees




Al llarg de la matinada, els Bombers han treballat amb 62 dotacions terrestres, aprofitant al màxim la baixada de la temperatura, l'increment de les humitats relatives i la pèrdua d'intensitat del vent que bufava a la zona. S'hi ha treballat de manera intensiva per assegurar el màxim de perímetre abans no es fes de dia i tornin a pujar les temperatures. Avui divendres es preveu el pic d'aquesta nova onada de calor, amb la qual el risc d'incendi forestal es tornarà a accentuar. D'aquesta manera, i al llarg de la nit, els Bombers han aconseguit tancar gairebé tot el perímetre de l'incendi excepte en un punt del flanc esquerre, amb tot de barrancs entre dues cingleres, molt inaccessible per terra. Ara, a primera hora del matí, es reincorporaran a les tasques d'extinció els mitjans aeris.

Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l'incendi ha cremat unes 110 hectàrees de vegetació forestal dins el perímetre del Parc Natural del Montgrí. Es tracta d'un incendi topogràfic; és a dir, vegetació en superfície amb episodis puntuals d'antorxeig (foc a les parts altes dels arbres). La zona on s'han concentrat les tasques dels Bombers ha estat la del cap i el flanc dret, on al vespre el front de foc va saltar la pista forestal de la Barraca Trobada. Aquí, el foc ha evolucionat cap al Còrrec de Coma Llobera. El flanc esquerre ha avançat cap a una zona amb molt poca vegetació; cap al Puig Roig i el Puig de Carroig. Al cap, el Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat ha fet diverses cremes d'eixamplament amb l'objectiu que el foc, quan hi arribés, ja no tingués gaire combustible per cremar i les flames perdessin intensitat.

Com a mesura preventiva, els Bombers van recomanar anit l'evacuació d'una casa de colònies de la zona, tot i que el foc era molt lluny. L'evacuació es va decidir per estalviar el neguit als menors, a les seves famílies i al personal monitor. Uns autocars van traslladar la canalla (135 nens i nenes més 15 monitors) a Torroella de Montgrí, on han fet nit sans i estalvis. També es va tallar l'accés a no residents a les urbanitzacions Sobrestany, Torre Vella, Torre Gran i les Dunes.

Protecció Civil va posar, ahir al matí, en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l'elevat risc d'incendis previst per ahir dijous i avui divendres.


Autor: Redacción


#torroella #incendi


#torroella #incendi





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...