Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Desarticulació de dos clans familiars que havien creat un entramat d'empreses per conrear marihuana a cases i masies

+ Notícies  -  22/02/2021  -  14:33

L'operació policial duta a terme el dia 10 de febrer, en la qual es van dur a terme quinze entrades i escorcolls a la localitat de Palau de Plegamans, Barcelona, Granollers, Sant Quirze Safaja i Girona


Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra



Els Mossos d'Esquadra van desarticular el passat 10 de febrer una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana que operava des de diversos punts del territori. A conseqüència de l'operació policial es van detenir dinou persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública.

La investigació es va centrar en l'activitat de dos clans familiars que havien creat una estructura per al conreu de marihuana sota la cobertura d'activitats empresarials legals, com la venda de petards, tot i que només es tractava d'una pantalla per emmascarar la seva activitat principal: el conreu sistemàtic i massiu de marihuana.

Les indagacions policials van començar fa més d'un any a partir de les evidències d'una presumpta activitat delictiva en una nau industrial. Els agents van constatar que dos clans familiars s'havien associat per dur a terme una plantació amb més de 2.000 plantes de marihuana. A mesura que avançava la investigació els mossos van comprovar com els investigats havien creat un arrelament a la localitat de Palau de Plegamans que els permetia controlar bona part del que succeïa al municipi, a més d'atemorir a una part de la població, fet que els permetia actuar amb relativa impunitat, a més de conrear-hi diverses plantacions.

Els investigats havien creat empreses que els permetien simular un cert èxit empresarial, circumstància que emmascarava la seva activitat delinqüencial tot i que els permetia desplaçar-se amb vehicles d'alta gamma, viure en cases unifamiliars i adquirir rellotges i joies de luxe.

L'especialització dels grups criminals desarticulats els permetia interposar a diverses persones que malvivien a les cases, naus o masies on tenien les plantacions que assumien els riscos potencials de ser descoberts, però que permetia als veritables propietaris actuar amb impunitat.

En especial cal destacar l'ús delinqüencial que feien d'una masia a la demarcació de Girona catalogada a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, organisme creat per a la divulgació i foment de l'estudi dels béns patrimonials que l'integren. En aquest mas s'hi van localitzar-hi mobles, pintures i tapissos que estaven apilats en una habitació per aconseguir espai per dedicar-lo al cultiu de la planta, a més de constatar-hi diversos danys, conseqüència de l'activitat criminal que s'hi feia.

L'operació policial duta a terme el dia 10 de febrer, en la qual es van dur a terme quinze entrades i escorcolls a la localitat de Palau de Plegamans, Barcelona, Granollers, Sant Quirze Safaja i Girona, acordades pel Jutjat d'Instrucció núm. 10 de Barcelona, va finalitzar amb la detenció de dinou persones, el comís de vuit plantacions de marihuana amb 10.800 plantes i 2.700 esqueixos, 10 quilograms de cabdells a més de 25.000 euros en efectiu, joies, rellotges de luxe i la intervenció de tres vehicles de gamma alta.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 12 de febrer i la magistrada va decretar l'ingrés a presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres.


Autor: Redacció


#granollers #girona #marihuana


#granollers #girona #marihuana





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...