Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot ha destinat més de 2 milions d’euros en la lluita contra la Covid

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  21/01/2021  -  23:29

La gran majoria de les aportacions fetes durant el 2020 van estar dirigides a ajudes socials i projectes de reactivació econòmica


Aj.Olot

Aj.Olot



L’Ajuntament d’Olot ha destinat fins al moment més de dos milions d’euros -2.191.097 euros, concretament- a accions socials i de recuperació econòmica per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19, convertint per tant la recuperació de la ciutat en la gran prioritat del consistori durant el 2020. 

L’Ajuntament ha assumit aquestes aportacions, a les que falta incloure més mesures, únicament amb recursos propis i amb la voluntat d’arribar als diferents col·lectius afectats pel coronavirus. Així, des de l’inici de la pandèmia s’han impulsat diverses ajudes directes com ara l’Ajut 500, la creació d’un Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació sorgit de la Taula de Grups Municipals o l’activació d’un seguit d’actuacions per respondre a les urgències socials detectades al llarg de l’any.

En concret, al llarg d’aquests darreres mesos s’han destinat més de 350.000 euros per a ajudes socials -inclouen pensions, àpats i aportacions extraordinàries a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa-, una mesura que se suma a les aportacions fetes a Càrites Garrotxa (més de 63.000 euros), Creu Roja (uns 62.000 euros) i les beques a joves de la Fundació Impulsa davant la situació excepcional (26.000 euros).  D’altra banda, l’Ajuntament també ha assignat al voltant de 80.000 euros a les entitats que han vist afectada la seva activitat, així com les que no van poder fer barraca per Festes del Tura i a altres associacions i col·lectius que s’han vist perjudicats. 

D’altra banda, el consistori també ha destinat 305.000 euros per cobrir les actuacions de millora al PTT, les neteges extraordinàries i la contractació de personal de suport a l’Estiu Riu per complir amb les normatives i per la compra de material per combatre els contagis. 

La recuperació social, prioritària

Un dels aspectes cabdals de l’Ajuntament encapçalat per l’alcalde Pep Berga és la recuperació social de la ciutat. En aquest sentit, ls pressupostos per al 2021 preveuen una aportació inicial al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa d’1.437.000 euros, i s’ha previst la creació d’un fons de contingència extraordinari de 867.586 euros per poder donar resposta ràpida i àgil a les necessitats que puguin sorgir arran de la pandèmia. 

La Covid, present en el ple municipal

La Covid també ha tingut un impacte en els ingressos de l’Ajuntament d’Olot que han suposat una davallada de 845.068,51 euros. La bonificació de la taxa d’ocupació de via pública a terrasses de bars i restaurants (50.000 euros) i el mercats dels dilluns (18.000 euros) formen part d’aquesta disminució d’ingressos, com també els 272.187.85 euros corresponents a l’IMEJO (202.000 euros del no cobrament de les quotes de les escoles bressol en el període de confinament i la resta d’import, correspon a les menors activitats realitzades).

Tota aquesta informació, la repercussió econòmica de la Covid en el pressupost de 2020 i les previsions per al 2021 s’han mencionat i donat compte en el ple de l’Ajuntament d’Olot d’avui, on també s’ha proposat prendre acord de l’assignació de recursos del Fons de contingència extraordinari pel coronavirus. En concret, s’ha determinat destinar 262.110 euros per a temes de reactivació econòmica, prestació de serveis relacionats amb la Covid, servei de control d'accés i material de prevenció de riscos. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat i el suport del grup d'ERC i amb el vot contrari del PSC i la CUP.


Autor: Redacció


#olot






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...