Notícies més llegides



Andorra


Andorra

Espot i Ubach es reuneixen a Tolosa amb la presidenta i el prefecte d’Occitània

Andorra  -  02/09/2019  -  16:39

Espot i Delga s’han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són competència regional




El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’han reunit aquest dilluns a Tolosa amb els màxims representants de la regió d’Occitània: la presidenta, Carole Delga, i el prefecte, Étienne Guyot. A la reunió també hi ha assistit la nova ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega.

Durant la trobada, tant Espot com la delegació francesa han remarcat les bones relacions existents entre tots dos territoris i la voluntat de seguir potenciant-les en el futur. Així, s’han repassat les col·laboracions bilaterals ja existents en matèries com ara l’accés a Andorra per carretera. El cap de Govern i Guyot han recordat que es tracta d’un aspecte primordial per mantenir les connexions entre tots dos països, pel que la millora de les vies d’accés hauria d’ajudar a augmentar els intercanvis comercials i els desplaçaments turístics.

En la reunió mantinguda aquest matí també s’ha posat de manifest la cooperació en matèries com el medi natural, la cultura, l’agricultura, el desenvolupament econòmic, el turisme i el transport ferroviari. En especial, amb projectes que uneixen Andorra i la regió d’Occitània com ara el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra.

Espot i Delga s’han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són competència regional. D’altra banda, el cap de Govern i Guyot han acordat trobar-se de nou a Tolosa el 15 de novembre per així reforçar i donar seguiment a les sinergies transfrontereres. La d’avui era la segona reunió de l’executiu amb les autoritats franceses d’Occitània, després que el passat mes de juliol els ministre Gallardo, Torres i Calvó ja van trobar-se amb el prefecte.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...