logo
Imprimir
02-09-2019 | 16:39hs
•ANDORRA

Espot i Ubach es reuneixen a Tolosa amb la presidenta i el prefecte d’Occitània

Espot i Delga s’han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són competència regional

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’han reunit aquest dilluns a Tolosa amb els màxims representants de la regió d’Occitània: la presidenta, Carole Delga, i el prefecte, Étienne Guyot. A la reunió també hi ha assistit la nova ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega.

Durant la trobada, tant Espot com la delegació francesa han remarcat les bones relacions existents entre tots dos territoris i la voluntat de seguir potenciant-les en el futur. Així, s’han repassat les col·laboracions bilaterals ja existents en matèries com ara l’accés a Andorra per carretera. El cap de Govern i Guyot han recordat que es tracta d’un aspecte primordial per mantenir les connexions entre tots dos països, pel que la millora de les vies d’accés hauria d’ajudar a augmentar els intercanvis comercials i els desplaçaments turístics.

En la reunió mantinguda aquest matí també s’ha posat de manifest la cooperació en matèries com el medi natural, la cultura, l’agricultura, el desenvolupament econòmic, el turisme i el transport ferroviari. En especial, amb projectes que uneixen Andorra i la regió d’Occitània com ara el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, la candidatura multinacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra.

Espot i Delga s’han emplaçat a treballar en el reforç i la institucionalització de la cooperació transfronterera en els àmbits que són competència regional. D’altra banda, el cap de Govern i Guyot han acordat trobar-se de nou a Tolosa el 15 de novembre per així reforçar i donar seguiment a les sinergies transfrontereres. La d’avui era la segona reunió de l’executiu amb les autoritats franceses d’Occitània, després que el passat mes de juliol els ministre Gallardo, Torres i Calvó ja van trobar-se amb el prefecte.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/99946_e-potiubache-reuneixenatolo-aamblapre-identaielprefectedoccitania-1.htm