Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

Palamós Connecta recorda als joves del municipi que encara resten places per al viatge que es programa per aquest setembre a la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Baix Empordà  -  17/07/2019  -  15:27

Es tracta d’un dels desplaçaments habituals que durant l’any realitza aquesta entitat palamosina a la ciutat alemanya, fomentant l'intercanvi entre joves de les dues ciutats agermanades




L'entitat local Palamós Connecta prepara un any més una nova estada a la ciutat de Rheda-Wiedenbrück, agermanada amb Palamós des de 1995.

Es tracta d’un dels desplaçaments habituals que durant l’any realitza aquesta entitat palamosina a la ciutat alemanya, fomentant l'intercanvi entre joves de les dues ciutats, i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l'enllaç institucional.

En aquesta ocasió l'estada tindrà lloc del 6 al 15 de setembre, i actualment resten encara places lliures per aquells joves de Palamós, de 12 a 20 anys, que desitgin participar-hi.

El desplaçament es realitza en autobús i durant els dies d’estada a Alemanya els joves integrants del grup de Palamós són acollits en famílies de la ciutat agermanada, participant en un programa que inclou visites turístiques a Rheda-Wiedenbrück, així com a altres punts de l'entorn de la Renània del Nord Westfàlia. A banda aquest programa inclou també activitats lúdiques, esportives i culturals, que els integrants del grup palamosí realitzen de manera conjunta amb els joves de Rheda-Wiedenbrück.

El cost d'aquest viatge és de 415 € per persona, que inclou el viatge i la manutenció, les visites, activitats i l'assegurança. Aquest preu es pot rebaixar fins als 245 € si la família del jove interessat a viatjar a Rheda-Wiedenbrück es compromet a l'acollida de persones quan la delegació alemanya programi alguna estada a Palamós, com la que ja està prevista per al proper mes d'octubre.

Reserva de places

Els joves palamosins interessats a poder viatjar aquest mes de setembre a Alemanya amb l'entitat local Palamós Connecta, poden reservar plaça trucant als telèfons: 649 21 31 95, o bé al, 680 41 87 09. El termini per a poder fer les reserves finalitzarà el 31 de juliol. Si un cop superat aquest termini segueixen restant places lliures, aquestes s'oferiran a persones adultes que puguin estar interessades.

Rheda-Wiedenbrück

La ciutat de Rheda-Wiedenbrück amb 50.000 habitants, està situada a la plana del riu Ems. Pertany al districte comarcal de Gütersloh, de la diputació provincial de la Renània del Nord Westfàlia.

La principal activitat econòmica de la ciutat és la indústria. Diverses empreses d'àmbit internacional tenen la seu en la ciutat de Rheda-Wiedenbrück, com Miele d’electrodomèstics, Westfàlia de placats de fusta, mobles i automòbils (auto caravanes), o bé les empreses càrnies Tönnies.

L’agermanament

La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l'amistat entre les dues poblacions.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...