Notícies més llegides



Andorra


Andorra

El cicle ONCA Bàsic torna a omplir l’estiu de concerts en espais emblemàtics d’Andorra

Andorra  -  30/05/2019  -  16:38

El cicle l’inaugurà el 23 de juny el Duo divertimento amb el concert titulat Un vespre de divertimento




L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra —entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà—presenta la setena edició del cicle ONCA Bàsic, un programa d’actuacions de petit format que presenta 13 concerts protagonitzats per músics majoritàriament andorrans o residents al país, en formats que van des d’un sol instrument fins al quintet.

El cicle inclou actuacions en el marc de les Nits d’estiu als museus, les Nits obertes d’Ordino i els actes que commemoren les Jornades Europees del Patrimoni, i compta, per tant, amb el suport institucional dels departaments de Museus d’Andorra i de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra i del Comú d’Ordino.

Enguany, inclou també una actuació amb motiu de la trobada que organitza l’Associació Andorrana de Vehicles Antics.

Tal com ha fet en les últimes edicions, el Departament de Patrimoni Cultural d’Andorra ha col·laborat triant els edificis remarcables i representatius de l’arquitectura civil i religiosa andorrana, aixecats en diferents moments i emplaçats a les set parròquies, on es tindran lloc els concerts. En el cas de les esglésies, hi haurà actuacions en sis esglésies, quatre d’origen romànic que han estat reformades al llarg del temps, com són: Santa Eulàlia d’Encamp, Sant Julià i Sant Germà de Lòria, Sant Romà de Vila i Sant Miquel de Prats; dues actuacions tindran lloc en esglésies d’època barroca, construïdes al segle XVII, com són: Sant Joan de Sispony i Sant Serni de Llorts.

També s’han escollit dos hotels que són exemples rellevants de l’arquitectura del granit (l’Hostal Valira-Museu Carmen Thyssen Andorra i l’Hotel Rosaleda) projectats per arquitectes de renom com Celestí Gusí i Adolf Florensa. Per primera vegada, el cicle incorpora com a espai Cal Pal de la Cortinada, una casa pairal testimoni de l’arquitectura vernacular andorrana. Hi haurà també concerts a la Casa de la Vall (antiga casa Busquets), al Museu Casa Rull, a l’Era gran de Casa Rossell i a l’Auditori Nacional d’Andorra. El cicle, per tant, a més de consolidar-se com a referent nacional en actuacions estiuenques de petit format i com a plataforma de promoció dels músics del país, afegeix l’atractiu de presentar concerts en espais de gran interès patrimonial, els quals, o bé no sempre estan oberts al públic, o bé no es visiten amb freqüència.

El cicle l’inaugurà el 23 de juny el Duo divertimento amb el concert titulat Un vespre de divertimento. Durant el juliol es duran a terme un total de sis actuacions que s’iniciaran amb Solo saxo i la proposta Els clàssics del jazz i del swing. El seguirà el duo Cello Sax amb el programa Sonoritats, el duo de violí i piano, Duo de cine amb la proposta Un menú de cine. Durant el mes d’agost, s’afegirà el Trio Goldberg i la seva proposta Mozart en trio, i al mes de setembre serà el torn del Trio de violoncels i el seu programa Històries de tres violoncels. El cicle finalitzarà amb un concert del grup de cambra 5AndCordes i el programa Un Viatge a deu mans, que se celebrarà amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni.

Totes les actuacions són d’entrada lliure però cal fer la reserva prèvia de forma obligatòria. Per les actuacions de Patrimoni, s’ha de trucar al telèfon (+376) 844 141. Les actuacions pertanyents a les Nits d’estiu als museus i a les Jornades Europees del Patrimoni, cal reservar al telèfon (+376) 839 760. Per assistir a l’actuació de les Nits obertes d’Ordino cal fer la reserva prèvia al telèfon (+376) 878 173.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...