Notícies més llegides




Entrevistes


Sant Gregori

Quim Roca: 'La feina feta és un aval i el programa que presentem una declaració de tot el que podem arribar a fer possible'

Entrevistes  -  12/05/2019  -  09:55

L'actual alcalde de Sant Gregori i candidat de Junts per Sant Gregori a les eleccions del 26-M lidera una candidatura amb 215 accions previstes


Quim Roca

Quim Roca



Quim Roca (1983) afronta les eleccions municipals del pròxim 26 de maig amb l'objectiu de revalidar l'alcaldia a Sant Gregori. Ratificat en l'assemblea local que es va celebrar el desembre passat, Roca va guanyar les eleccions del 2015 encapçalant el projecte polític de la dissolta CiU, una formació que ara ha derivat en Junts per Sant Gregori. “El nostre és un programa molt detallat i complet elaborat entre tot el grup municipal de Junts per Sant Gregori, hi hem treballat molt i la veritat que ho hem fet amb molta il·lusió i moltes ganes. És fruit de la participació de veïns i veïnes de tots els pobles, de totes les entitats, del treball i coneixement del municipi per part del grup municipal i de la mateixa experiència a l’Ajuntament”, explica qui també és vicepresident del Consell Comarcal del Gironès.

Defensa que la llista de Junts per Sant Gregori neix de l'evolució social i política del país. Creu que la política local ha de ser una part activa del procés que viu Catalunya?

Quim Roca. Fermament crec que sí, de fet a escala local hem defensat activament i des del primer moment la democràcia, la dignitat com a poble, l’autodeterminació i la llibertat d’expressió, que van ser valors que vam defensar tant el 9 de novembre de 2014 com també l’1 d’octubre de 2017, així com tants moments importants del procés iniciat a Catalunya durant aquests anys i en els quals hem estat presents. Del que també n’estic convençut és que ens trobem davant un moviment imparable que ha generat canvis a tots els nivells, i un d’aquests canvis és el sorgiment de Junts per Catalunya i, per tant, i a escala local, Junts per Sant Gregori. Tot el que ha passat i passarà ha de servir per assolir la futura República. I ho hem de fer bé perquè aquesta és la clau per millorar en molts aspectes com a país.


Fins a quin punt és una llista transversal, la que encapçala?

Q. R. És una llista que integra persones de diferents àmbits, edats i procedències, però també està formada i representada per persones de tots els pobles del municipi: Cartellà, Sant Medir, Ginestar, Constantins, Sant Gregori, Taialà i Domeny. A més a més, hem creat la Llista Oberta que va més enllà de la mateixa candidatura, és a dir, absolutament tothom qui vulgui sumar o aportar propostes i enriquir el projecte tindrà les portes obertes per participar. Poder debatre, valorar propostes o innovar ha d’esdevenir i generar un espai de construcció d’idees que contribueixi a enriquir i a enfortir la llista i, al mateix temps, millorar diferents aspectes del municipi. Tenim un grup de persones que ja s’hi ha afegit i això és molt positiu per aportar més transversalitat.


Des de fa uns mesos s'ha demanat propostes als veïns a través de canals com, per exemple, la web del seu partit. La política moderna ha de ser més participativa que mai?

Q. R. Podem dir que el programa electoral que presentem des de Junts per Sant Gregori s’ha fet a través d’un gran procés de participació ciutadana. Vam començar el passat desembre demanant propostes dels veïns i veïnes, entre gener i maig hem fet reunions amb totes les entitats del municipi i entre març i abril també hem fet trobades poble a poble. La veritat és que hem recollit desenes de propostes que hem pogut incorporar al programa electoral. Hem volgut facilitar al màxim la participació ciutadana i per això hem posat a disposició diferents canals i espais que ens ha permès parlar, rebre comentaris i propostes de moltes persones.

La política moderna és això i, al mateix temps, és la transparència, l'honestedat, l’empatia, la capacitat de treball i la màxima implicació de servei a les persones.


Quina valoració fa d'aquests quatre anys al capdavant del govern municipal?
Q. R. En faig una valoració positiva, tot l’equip de govern a l’Ajuntament de Sant Gregori hem treballat molt per assolir més del 90% del programa amb el qual ens vam presentar fa quatre anys. També s’han realitzat accions que inicialment no havíem previst però que han sorgit i hem tirat endavant, han estat unes 30 actuacions de més. Per això també cal agrair la tasca de tot el personal municipal i de molta gent que ens ha ajudat durant aquests quatre anys.

Podem dir que estem molt contents de la feina feta, una tasca que hem repartit a tot el municipi a través d’un llibret amb més de 250 imatges dels diferents projectes, accions, serveis o activitats realitzades entre els anys 2015 i 2019.
Hem tingut encerts i errors i de tot n’hem d’aprendre, ens quedem amb tot allò que s’ha fet bé i amb millorar tot allò que es pugui.

Han complert pràcticament amb la totalitat del programa dels comicis de 2015, però a la seva web també indiquen que queden deures pendents. Quins d'aquests reptes són els prioritaris?
Q. R. Sí, a la web de Junts per Sant Gregori (www.juntspersantgregori.cat) també hem publicat aquells punts del programa que no s’han assolit. És un exercici de transparència i responsabilitat en la gestió pública. Dels projectes que depenien principalment dels recursos del mateix Ajuntament s’han desenvolupat la gran majoria. Hi ha alguns projectes que estan en curs i altres en què s’han posat les bases per poder ser assolits en els mesos vinents. Si haguessin sorgit subvencions en matèria de nous equipaments esportius per part de la Generalitat de Catalunya haguéssim iniciat el nou pavelló del qual tenim un projecte elaborat; si ens hagués arribat la subvenció sol·licitada, també a la Generalitat, per carrils bicis o mobilitat segurament la passera entre Sant Gregori i Bescanó o el carril bici paral·lel a la Gi-531 estarien en fase de construcció (aquesta subvenció està en fase de revisió prèvia a l’atorgament); si la Generalitat no hagués estat intervinguda, la nova depuradora de Sant Gregori estaria ja licitada i a punt per iniciar l’obra o si no s’hagués hagut d’enviar el projecte de l’ampliació de l’Escola Agustí Gifre a signar a Madrid (durant l’aplicació de l’article 155) segurament haguéssim tingut les obres, que està executant el Departament d’Educació, acabades un curs abans. Val a dir, però, que tots aquests projectes continuen endavant tot i que s’han retardat en el temps. Entenem que tots els moments que han passat en aquesta legislatura han afectat al funcionament de la Generalitat de Catalunya i esperem que tots aquests deures pendents siguin una realitat ben aviat.

La política local també ha de servir per reforçar projectes com la Mancomunitat de la Vall de Llémena. Quins són els objectius per potenciar aquest organisme?

Q. R. La Vall de Llémena és un tresor, tenim molts aspectes positius a potenciar però també s’ha de fer de forma planificada i mesurada, la Mancomunitat és l’organisme adequat per gestionar-ho i així s’ha demostrat. Durant aquests anys la Mancomunitat ha servit per cohesionar els quatre municipis i tractar temes que ens afecten a tots, com ara l’ensenyament, les comunicacions, l’entorn natural, la mobilitat o el turisme. Precisament per això nosaltres creiem que s’ha d’elaborar un Pla Estratègic de Turisme i defensem que s’han de treballar àmbits de forma conjunta. Les càmeres lectores de matrícules, recentment instal·lades a tots els accessos de la Vall de Llémena per millorar la seguretat de tot el territori, en són un exemple. També s’ha treballat en la memòria històrica dels Remences a través de la Festa Remença, un esdeveniment que ha d’estar en constant evolució en els pròxims anys.

Parlem de xifres. A les eleccions de fa 4 anys tenien un programa compost de 231 punts i accions i 20 accions clau. De quins números hauríem de parlar en aquestes eleccions del maig?

Q. R. Presentem un nou programa amb 215 accions i 48 eixos prioritaris emmarcats en 12 àmbits. És un programa molt detallat i complet elaborat entre tot el grup municipal de Junts per Sant Gregori, hi hem treballat molt i la veritat que ho hem fet amb molta il·lusió i moltes ganes. És fruit de la participació de veïns i veïnes de tots els pobles, de totes les entitats, del treball i coneixement del municipi per part del grup municipal i de la mateixa experiència a l’Ajuntament. Presentem propostes molt interessants per fer créixer el municipi en tots els nivells: en participació ciutadana, comunicació, transparència, ensenyament, esports, joventut, cultura, patrimoni, promoció econòmica, comerç, servei a les persones, habitatge, medi ambient, entorn natural, igualtat, mobilitat, salut, solidaritat, pagesia, seguretat i territori.

Podria avançar algunes accions previstes?

Q. R. Per destacar alguns punts concrets puc dir que volem treballar per garantir els millors equipaments educatius; en construir un centre de dia per a gent gran; volem apostar per implantar energies renovables als diferents equipaments municipals i un canvi de sistema en la recollida de residus; volem iniciar per fases un nou pavelló d’esports sense perdre de vista les inversions en els equipaments esportius actuals; volem apostar per innovadors processos de participació ciutadana; volem garantir tots els serveis municipals i les diferents activitats que es promouen al llarg de l’any al municipi, les de l’Ajuntament i les de les entitats, que juntament formen el motor d’un municipi viu i actiu. Crec que és bàsic llegir atentament tot el programa que presentem, hi ha molts altres punts destacats. Es pot descarregar a www.juntspersantgregori.cat.

El 2015, amb la dissolta Convergència i Unió, vau obtenir majoria amb 7 regidors. L'objectiu és mantenir aquesta xifra o creu que els resultats de les generals poden ser un mirall de cara a les municipals?
Q. R. El principal objectiu és sempre millorar el municipi i el benestar dels veïns i veïnes. La feina feta és un aval i el programa electoral que presentem una declaració de tot el que podem arribar a desplegar i fer possible. Però per això cal la confiança dels veïns i veïnes del municipi i, evidentment, ens presentem per guanyar. El resultat final el sabrem el 26 de maig. No m’agrada fer pronòstics, primer per respecte a totes les formacions que es presenten i, segon, per respecte als veïns i veïnes que exerciran les seves votacions durant la jornada electoral. A les eleccions municipals es vota a la persona, a la candidatura, a la feina feta i al projecte de futur.

Les eleccions generals del 28 d’abril no eren en clau municipal igual que tampoc ho eren les del 21 de desembre de 2017 on Junts per Catalunya va obtenir 1.243 vots al municipi de Sant Gregori, un dels màxims resultats obtinguts per una formació política al municipi. En aquest cas, el 26 de maig, també coincideix amb les eleccions europees i on Junts per Catalunya presenta la candidatura de Carles Puigdemont. Cada procés electoral és diferent i és important tenir una bona participació.


Autor: Redacció


#quimroca #santgregori #juntspersantgregori #26m


#quimroca #santgregori #juntspersantgregori #26m





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...