Notícies més llegides




Andorra


Andorra

El Govern d'Andorra alerta de l’elevat perill d’allaus de cara al cap de setmana

Andorra  -  25/01/2019  -  08:42

Aquest augment de temperatures, i la previsió de sol durant el dia provocarà un procés d’humidificació que podrà fer baixar nombroses allaus a nombrosos vessants




El Govern, després de les nevades d’aquesta setmana, i en previsió de la situació meteorològica dels propers dies, alerta del fort perill d’allaus que es preveu per al cap de setmana. Així, es recomana a totes aquelles persones que tinguin previst anar a la muntanya, que ho facin amb les màximes precaucions i triant els recorreguts més allunyats del perill d’allaus, i sempre amb els equipaments de seguretat necessaris.

El Servei Meteorològic ha informat que les nevades d’aquest dimecres han acumulat fins a un metre de neu, i encara s’esperen noves precipitacions que poden augmentar aquests gruixos. Concretament, durant divendres es preveu que puguin arribar a caure fins a 20 centímetres de neu nova.

D’altra banda, les temperatures s’aniran incrementant, sobretot a partir de divendres a la nit i durant el dissabte, i això provocarà que augmenti notablement el risc d’allaus, que se situarà durant dissabte a nivell 4.

Aquest augment de temperatures, i la previsió de sol durant el dia provocarà un procés d’humidificació que podrà fer baixar nombroses allaus a nombrosos vessants.

Així doncs, en previsió que aquest cap de setmana hi pugui haver un gran nombre d’excursionistes i esquiadors a l’alta muntanya, es recomana la màxima precaució, triant llocs allunyats del perill d’allaus. Es recomana evitar les zones d’alta muntanya exposades a canals d’allaus i fora de bosc, i evitar esquiar fora de pistes obertes i senyalitzades.

D’altra banda, es recorda a tots els conductors l’obligatorietat de dur els vehicles equipats correctament durant la temporada d’hivern, per tal d’evitar accidents i ajudar a millorar la circulació a les carreteres.

En previsió als nous episodis de neu per al cap de setmana, es recomana que es limitin els desplaçaments amb vehicle als estrictament necessaris i comprovar l'estat dels automòbils i dels equipaments especials abans dels desplaçaments. També es recomana als vianants que s'equipin amb roba d'abric i calçat adequat. Es pot consultar l'estat de la xarxa viària al web www.mobilitat.ad, i consultar la previsió meteorològica i l’evolució del perill d'allaus a www.meteo.ad. També trobareu informació a www.protecciocivil.ad.



#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...