Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

La programació cultural de l'Ateneu Bar de Banyoles torna el 13 de Setembre

Pla de l'Estany  -  07/09/2018  -  12:39

Torna el dijous 13 de setembre amb La Folie, que oferiran un concert especial d'inauguració de la temporada (21 h, gratuït) a la terrassa de l'Ateneu Bar


La Folie

La Folie



La programació de tardor estrena el cicle mensual Vers al bar, organitzat conjuntament amb la Biblioteca de Banyoles, i que aposta per una sessió de poesia cada últim dijous de mes.

La programació cultural de l'Ateneu Bar de Banyoles torna el dijous 13 de setembre amb La Folie, que oferiran un concert especial d'inauguració de la temporada (21 h, gratuït) a la terrassa de l'Ateneu Bar. Pop eclèctic que és emoció a flor de pell per ballar, cantar, escoltar i participar en una cita que servirà per recuperar les habituals propostes culturals setmanals de petit format a l'equipament.

L'Ateneu Bar reobrirà les portes dilluns vinent després del canvi de subarrendatari i de les obres de millora de l'espai de l'últim any. La reobertura de l'Ateneu Bar anirà unida a novetats. Així, cada últim dijous de mes es viurà el cicle Vers al bar, organitzat conjuntament amb la Biblioteca de Banyoles. Cada sessió comptarà amb algun poeta o professional que presentarà poemes i n'acompanyarà la lectura. Serà un club de lectura poètic, però informal i improvisat. La primera sessió, el 27 de setembre, anirà a càrrec de Roc Casagran, que presentarà Direm nosaltres. El 25 d'octubre serà el torn del poeta, científic i catedràtic de física ambiental Jordi Colomer, que parlarà dels poetes que li són font d'inspiració: l'argentí Roberto Juarroz, el grec Odisseus Elitis i el català Salvador Espriu. L'última sessió del 2018 serà el 29 de novembre, quan el filòleg Albert Pons ens acostarà poetes com ara Joan Maragall, Robert Lee Fros o Josep Lluís Aguiló.

Igualment, la música continuarà essent l'eix vertebrador d'una programació que inclou propostes solvents, moltes de les quals amb vinculacions al Pla de l'Estany. Així, l'11 d'octubre la cantant i pianista Glòria Garcés presentarà el seu segon disc, NU, un viatge intimista i sincer cap al seu univers personal. El 15 de novembre, Sira Bu, format per la trombonista i cantant Rita Payés i el pianista Toni Saigi, exploraran en format duo la seva visió personal de la música i de la improvisació. Una setmana després, el 22 de novembre, Akuos Duo, integrat per les violoncel·listes Anna Caner i Maria de Palol, presentaran un repertori d'obres per a duo de violoncels basat en un recorregut cronològic per diferents èpoques i estils de la música clàssica, i fins arribar a l'actualitat. Tancarà la programació de 2018 de l'Ateneu Bar el concert de combos de l'Escola Municipal de Música de Banyoles. Serà el 20 de desembre, una oportunitat per veure, sentir i escoltar els estudiants de música moderna de l'EMMB.

La programació de l'Ateneu Bar es completarà amb les habituals projeccions, el primer dijous de mes, d'El Documental del Mes. La cita de setembre serà, excepcionalment, el dia 20, amb la projecció d'Over the limit, que es pregunta quin és el preu de l'èxit a partir del testimoni de Margarita Mamun, una atleta de gimnàstica rítmica russa que lluita per convertir-se en campiona olímpica quan està a punt de retirar-se. El 4 d'octubre es podrà veure el documental Eugenio, que fa un retrat del mític humorista. És un retrat íntim i personal, allunyat dels escenaris, un punt de vista encara avui desconegut. El 8 de novembre serà el torn d'Of fathers and sons, en el qual el director torna al seu país per viure dos anys amb la família d'Abu Osama, membre d'Al-Qaeda a Síria. Les projeccions es tancaran el 13 de desembre amb Last days in Shibati, un retrat de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer.

La programació de l'Ateneu Bar és cada dijous a les nou del vespre, excepte el cicle Vers al bar, que es durà a terme a les vuit del vespre. Les propostes cultural gratuïtes de petit format pretenen donar cabuda a diferents públics i sensibilitats, alhora que aposten per projectes de proximitat.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...