Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Noves oportunitats a Olot per a persones en situació d'atur crònic

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  05/07/2018  -  23:41

Serveis de neteja en l'àmbit forestal, brigades especialitzades en petites reparacions i un negoci vinculat a neteja i cures, possibles idees de negoci per donar resposta a les persones amb atur de llarga durada. És el resultat d'un estudi encarregat per DinàmiG que identifica les persones de més de 45 anys en situació d'atur crònic com a possibles candidats a formar-ne part




Olot es manté com la segona ciutat de més de 30.000 habitants de Catalunya amb l'atur més baix i la que més l'ha reduït en els últims anys (el 7,9% actual enfront del 15'14% de l'any 2013). Des de l'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot s'ha fixat com a prioritat continuar treballant per reduir la taxa d'atur, garantir una millora de la qualitat dels llocs de treball i buscar fórmules que permetin ajudar a les persones que fa temps que estan a l'atur. Entre les primeres accions impulsades hi ha hagut, per una banda, l'encàrrec d'un estudi per determinar les característiques del mercat de treball que es va presentar el passat mes d'abril i del qual ja s'han començat a implementar accions i, per l'altre, un projecte dirigit als col·lectius amb dificultats de trobar feina. Són persones que, tot i seguir processos d'orientació laboral, tenen dificultats a l'hora de trobar i mantenir una feina. Per això, necessiten d'un acompanyament especialitzat.

En relació a aquest segon projecte, l'Àrea d'Ocupació de DinàmiG es va presentar a la convocatòria de projectes Innovadors del Servei d'Ocupació de Catalunya per poder iniciar una prova pilot amb un grup de 8-10 persones. Amb "Una nova Oportunitat i disseny d'una empresa amb impacte social", l'Àrea d'Ocupació preveu iniciar un projecte d'acompanyament i suport a la inserció laboral de caràcter innovador per donar una oportunitat a aquest col·lectiu. El projecte també inclou un estudi que pretén trobar un nínxol de mercat que pugui donar ocupació a aquestes persones a través d'una empresa amb impacte social. La mateixa diagnosi ha de determinar la tipologia i característiques de l'empresa que caldria posar en marxa.

Aquest estudi -realitzat per Tandem Social- ha consistit en entrevistes individuals especialistes en l'orientació laboral i l'atenció social i amb agents clau en la identificació d'oportunitats a nivell sectorial. També s'ha portat a terme una anàlisi dels estudis i d'informes de les necessitats socials d'aquests col·lectius i s'han identificat les oportunitats de negoci i línies estratègiques perquè, en una segona fase, puguin generar idees de negoci. També s'han analitzat casos d'èxit i bones pràctiques per comprovar que siguin possible implantar-los a la ciutat i comarca. En total, s'han entrevistat en profunditat unes 10 persones que han aportat una visió àmplia de la situació d'aquest col·lectiu i de les possibilitats de generació de llocs de treball.

L'estudi també ha analitzat les oportunitats de negoci a partir dels sectors d'activitats prioritzats (turisme, serveis a les empreses i organitzacions, indústria agroalimentària, serveis a col·lectivitats i comerç) i la seva possible rèplica al nostre territori.

"A partir de les necessitats socials identificades i de les idees de negoci prioritzades, s'ha acordat impulsar un projecte per ajudar a trobar feina a persones de més de 45 anys i a un col·lectiu més concret de dones amb dificultats d'inserció" ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Com a possible idea de negoci es proposa, segons Vayreda "la creació d'una empresa que ofereixi els serveis de neteja en l'àmbit forestal amb baix grau de tecnificació i de brigades especialitzades en petites reparacions. També s'aposta per iniciar un negoci de servei vinculat a la neteja i les cures". Cal aclarir que l'objectiu central del projecte és resoldre les necessitats socials i laborals d'aquests col·lectius i no entrar en competència amb empreses que ofereixen serveis similars.

Properament s'obrirà el concurs públic perquè empreses d'àmbit social puguin presentar les seves propostes a tirar endavant aquesta proposta de negoci que ajudi a trobar feina a persones amb dificultats d'inserció. Serà l'empresa guanyadora la que portarà a terme la prova pilot del projecte d'acord amb els objectius marcats.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...