Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Descarrega comparteix experiències sobre la digitalització i simplificació de l’Administració amb Estònia

Andorra  -  15/02/2018  -  20:56

En la seva visita a la e-Governance Academy a Tallin, la delegació andorrana ha observat com l'aplicació de facilitats tècniques i tecnològiques repercuteixen en l'impuls de la innovació econòmica, en la seguretat i la protecció o la digitalització de les dades per a l'eficiència de la seva gestió




La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, s'ha trobat aquest dijous amb el ministre d'Administració Pública d'Estònia, Jaak Aab, amb el qual han pogut tractar diversos aspectes relatius a l'experiència d'aquest país bàltic en la implementació i la utilització de solucions tecnològiques per a la interacció entre els organismes governamentals, el govern i els ciutadans. La reunió respon a la invitació que la presidenta d'Estònia, Kersti Kaljulaid, va fer al cap de Govern, Antoni Martí, el passat mes de setembre, de compartir coneixements i de col·laborar amb Andorra en el procés de la reforma de l'Administració.

Descarrega, acompanyada del secretari d'Estat de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Antoni Rodríguez, i de la coordinadora de la Reforma de l'Administració, Montse Font, han mantingut diverses reunions amb alts càrrecs del Ministeri d'Administració Pública d'Estònia, els quals han pogut explicar els processos d'aplicació de les noves tecnologies en la simplificació dels tràmits administratius, camp en el qual Estònia és pioner.

En la seva visita a la e-Governance Academy a Tallin, la delegació andorrana ha observat com l'aplicació de facilitats tècniques i tecnològiques repercuteixen en l'impuls de la innovació econòmica, en la seguretat i la protecció o la digitalització de les dades per a l'eficiència de la seva gestió. El director de l'Acadèmia de la governança digital d'Estònia, Arvo Ott, ha mostrat interès a col·laborar amb Andorra en el projecte de l'Administració electrònica.

El ministre Jaak Aab ha convidat Descarrega a participar en la pròxima conferència sobre governança digital "Governance for digital citizens" que tindrà lloc a Tallin els dies 29 i 30 de maig. De la mateixa manera, Descarrega ha convidat al seu homòleg a visitar Andorra per continuar col·laborant en l'intercanvi d'experiències.

Descarrega i el seu homòleg també han pogut tractar l'estat de les negociacions d'Andorra amb la UE pel que fa a l'Acord d'Associació. Ambdós mandataris han coincidit en l'oportunitat que representa per a Andorra accedir al mercat interior europeu.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...