Notícies més llegides




Lleida


lleida

Lleida s’il·lumina amb la campanya de Nadal

Lleida  -  24/11/2017  -  21:29

Els 20 arbres de la Rambla Ferran i l’avinguda Francesc Macià lluiran una il·luminació tipus Camps Elisis de París


Campanya de Nadal

Campanya de Nadal



Lleida s’ha il·luminat aquesta nit amb les tradicionals llums de Nadal que guarniran durant 44 dies (fins al 7 de setembre, un més que l’any passat), una setantena de carrers, places, arbres i zones comercials dels diferents barris de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat d’un bon nombre de regidors dels grups polítics de la Paeria, així com del president de l’Associació de Comerciants de l’Eix Comercial, Llorenç González, i de la presidenta de la Fecom, Roser Eritja, ha presidit l’acte d’encesa dels llums a la plaça Paeria, juntament amb desenes de nens i nenes, il·lusionats per l’arribada de les festes, que han estat els encarregats de prémer el polsador que ha activat l’enllumenat.

L’acte de l’encesa ha continuat a la plaça Paeria, amb les veus de 30 nens i nenes, d’entre 6 i 7 anys, de la coral Vailets de l’Orfeó Lleidatà, que han interpretat les nadales ‘Blanc de Nadal’, ‘El Cant dels Ocells, i ‘El món seria’, i amb la presència del Banyetes, que ha estat la gran atracció pels menuts, que volien fer-se una fotografia amb ell.

Tot seguit, l’alcalde Ros i el regidor de Comerç, Rafael Peris, han agraït als comerciants i a l’Orfeó Lleidatà la seva col·laboració i, igual que el president de l’Eix, Llorenç González, han desitjat plegats unes bones festes i una bona campanya de Nadal a tothom.

Enguany hi ha 14.160 metres de vials ornamentals, 600 metres més que l’any passat, producte de la incorporació de la Rambla Ferran, amb 354 motius nadalencs amb leds. La il·luminació es complementa amb 48 arbres de Nadal repartits pels barris de la ciutat, 15 dels quals tenen uns 4,5 metres d’alçada i tres arbres, d’uns 7,5 metres a la plaça de Ricard Vinyes, a la plaça Sant Francesc i a la plaça de Sant Joan. També cal incloure en la campanya nadalenca l’enllumenat dels 9 ponts i passarel·les sobre el riu Segre.

Altres novetats d’enguany són la instal·lació d’un arbre lluminós de 6 metres d’alt a la plaça de Sant Joan i el guarniment d’altres 20 de la Rambla Ferran i l’avinguda Francesc Macià, amb una decoració tipus Camps Elisis de París. En total, la potència instal·lada per aquesta campanya és de 45.000 wats i el consum de 7.600 kw/h.

La despesa de lloguer de les llums de Nadal en les zones comercials va a càrrec de les associacions de comerciants, mentre que l’Ajuntament de Lleida assumeix el cost de la instal·lació, el consum d’energia i els quadres elèctrics.

Encesa de llums de Nadal a la Bordeta

En finalitzar l’acte de la Paeria, el paer en cap, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde Rafael Peris han assistit a l’encesa de les llums de Nadal a la Bordeta, acte organitzat per l’Associació de Comerciants del barri, que ha tingut lloc a la plaça Sant Jordi.

Els 33 nens, d’entre 2 i 10 anys, integrants de la Coral Clau de Sol, de l’Escola Joan Maragall, s’han encarregat de posar el toc musical a l’acte, interpretant quatre nadales al voltant de l’arbre de Nadal i en presència de les autoritats, de la presidenta dels comerciants, Paqui Tena, i de la presidenta veïnal, M. Carmen Guerrero.


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...