Notícies més llegides



Catalunya


Catalunya

El secretari general del sindicat convocant de la vaga va ser membre de Terra Lliure

Catalunya  -  08/11/2017  -  14:34

Carles Sastre va ser l'autor dels assassinats de José Maria Bultó, Joaquim Viola i la seva dona, Montse Tarragona


Vaga convocada per la Intersindical-CSC

Vaga convocada per la Intersindical-CSC



Tal com estava previst, la vaga general convocada per la Intersindical-CSC ha tingut un seguiment escàs. Si bé és cert que s'han tallat carreteres, la majoria de catalans no s'han sumat a la vaga per donar suport als "presos polítics". No obstant, el que crida més l'atenció no és el recolzament de la vaga sinó el sindicat que la convocat, i més concretament qui és el secretari general de la Intersindical-CSC.

Es tracta de Carles Sastre, membre de la banda terrorista Terra Lliure i responsable de diversos assassinats a finals de la dècada dels 70. Un parell d'anys abans de la finalització del Franquisme, Sastre es va fer militant del grup terrorista Exèrcit Popular Català (ÈPOCA) i a finals de la dècada, en plena Transició, va cometre l'assassinat de l'empresari José María Bultó (1977) i un any més tard, va matar a l'exalcalde de Barcelona, Joaquim Viola i a la seva dona, Montserrat Tarragona. Després dels crims, l'Audiència Nacional el va condemnar a 48 anys de presó però només s'hi va estar 11 anys.

Sastre també va formar part de Terra Lliure, i de fet, va ser el membre de la banda que va restar més temps entre reixes. El primer dels crims es va produir el 1977, quan Sastre va entrar a casa de l'empresari José María Bultó i va exigir-li el pagament de 500 milions de pessetes. Bultó –que tenia una bomba col·locada al pit- s'hi va negar i va morir quan aquesta va explotar. L'actual secretari general de la Intersindical-CSC va entrar a la presó però en va sortir un any més tard, moment en el qual va repetir la mateixa acció. Aquesta vegada, les víctimes mortals van ser Joaquim Viola i la seva dona. Sastre va ser capturat el 1985 i va passar 18 anys a la presó. Avui, 8 de novembre de l'any 2017, Carles Sastre és el líder del sindicat convocant de la vaga general. Un fet que ha passat inadvertit, sobretot entre els partits polítics i entitats independentistes que avui secunden la vaga general.


Autor: Redacció


#vaga


#vaga,





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...