logo
Imprimir
08-11-2017 | 14:34hs
•CATALUNYA

El secretari general del sindicat convocant de la vaga va ser membre de Terra Lliure

Carles Sastre va ser l'autor dels assassinats de José Maria Bultó, Joaquim Viola i la seva dona, Montse Tarragona

Tal com estava previst, la vaga general convocada per la Intersindical-CSC ha tingut un seguiment escàs. Si bé és cert que s'han tallat carreteres, la majoria de catalans no s'han sumat a la vaga per donar suport als "presos polítics". No obstant, el que crida més l'atenció no és el recolzament de la vaga sinó el sindicat que la convocat, i més concretament qui és el secretari general de la Intersindical-CSC.

Es tracta de Carles Sastre, membre de la banda terrorista Terra Lliure i responsable de diversos assassinats a finals de la dècada dels 70. Un parell d'anys abans de la finalització del Franquisme, Sastre es va fer militant del grup terrorista Exèrcit Popular Català (ÈPOCA) i a finals de la dècada, en plena Transició, va cometre l'assassinat de l'empresari José María Bultó (1977) i un any més tard, va matar a l'exalcalde de Barcelona, Joaquim Viola i a la seva dona, Montserrat Tarragona. Després dels crims, l'Audiència Nacional el va condemnar a 48 anys de presó però només s'hi va estar 11 anys.

Sastre també va formar part de Terra Lliure, i de fet, va ser el membre de la banda que va restar més temps entre reixes. El primer dels crims es va produir el 1977, quan Sastre va entrar a casa de l'empresari José María Bultó i va exigir-li el pagament de 500 milions de pessetes. Bultó –que tenia una bomba col·locada al pit- s'hi va negar i va morir quan aquesta va explotar. L'actual secretari general de la Intersindical-CSC va entrar a la presó però en va sortir un any més tard, moment en el qual va repetir la mateixa acció. Aquesta vegada, les víctimes mortals van ser Joaquim Viola i la seva dona. Sastre va ser capturat el 1985 i va passar 18 anys a la presó. Avui, 8 de novembre de l'any 2017, Carles Sastre és el líder del sindicat convocant de la vaga general. Un fet que ha passat inadvertit, sobretot entre els partits polítics i entitats independentistes que avui secunden la vaga general.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/54828_el-ecretarigeneraldel-indicatconvocantdelavagava-ermembredeterralliure-2.htm