Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Societat Civil Catalana assegura que participar al referèndum de l'1-O és antidemocràtic

Catalunya  -  19/09/2017  -  22:42

Jordi Cañas ha assegurat que el referèndum "no és una trampa antidemocràtica, sinó un cop d'Estat institucional" i ha expressat el seu suport a tots els alcaldes de les poblacions catalanes que estan sent amenaçats per defensar la democràcia


SCC

SCC



Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dimarts l'acte 'El referèndum unilateral independentista, una trampa antidemocràtica'. La conferència, organitzada i presentada pels joves de l'entitat, ha comptat amb les intervencions del president de l'associació, Mariano Gomà; l'exvicepresident, Joaquim Coll; l'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas; i el professor universitari, Joan López.

Durant l'acte s'ha fet una anàlisi exhaustiva de la situació política que es viu a Catalunya en aquest moment i sobre el referèndum il·legal que els partits secessionistes catalans pretenen celebrar, malgrat haver estat suspès pel Tribunal Constitucional.

En relació a la possible votació, Mariano Gomà ha deixat clar que "no s'ha d'acudir a les urnes l'1 d'octubre", sinó que aquest dia ha de ser "un diumenge més en el qual els catalans han de fer tot allò que realitzen en el seu temps lliure". En aquest sentit ha advertit que si el bloc secessionista català pretén ara que els ciutadans que no volen la independència vagin a votar és per "atorgar legitimitat al referèndum" i ha reiterat que es tracta d'una votació que "vulnera la Constitució i, per tant, el fet democràtic en aquest cas és no participar-hi".

Joaquim Coll, per la seva banda, ha recordat que el conseller Vila va demanar que després de la celebració del referèndum no hi hagués inhabilitacions, unes "declaracions surrealistes que demostren que aquesta votació, no només és il·legal sinó que també és una gran farsa". A més ha assenyalat que els secessionistes "sempre juguen a guanyar o empatar" i després l'1 d'octubre caldria iniciar una "nova etapa" en què PP i PSOE apostin per treballar per aconseguir que el govern independentista català "perdi de veritat". També ha volgut recordar que el 9N es va produir la votació, però que en aquesta ocasió sembla que no passarà.

D'altra banda, Joan López ha fet especial èmfasi que els dirigents secessionistes estan intentant "ajuntar als que volen la independència amb els que volen el referèndum i això és una gran trampa", tenint en compte que el que s'està plantejant ha estat suspès pel Tribunal Constitucional i, per aquest motiu, "no cal entrar en el debat de si cal anar a votar o no". López ha deixat clar que els independentistes "ens han ignorat molt de temps i ara ens volen per justificar la seva història, el seu projecte".

Jordi Cañas ha assegurat que el referèndum "no és una trampa antidemocràtica, sinó un cop d'Estat institucional" i ha expressat el seu suport a tots els alcaldes de les poblacions catalanes que estan sent amenaçats per defensar la democràcia. A més ha deixat clar que la imatge del parlament semi buit que es va veure fa uns dies "demostra l'apropiació d'aquesta institució per part dels partits secessionistes" i ha afegit que "això va democràcia i els secessionistes l'únic que fan és amenaçar-la".

D'altra banda, els quatre ponents han felicitat els joves de Societat Civil Catalana per la tasca que estan realitzant i s'han solidaritzat amb ells.


Autor: Redacció


#catalunya


#catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...