Notícies més llegides




Gastronomia


Jaume Fàbrega

MUSCLOS A LA MARINERA

Gastronomia  -  19/09/2017  -  09:25

En una paella amb l'oli, sofregiu-hi els alls pelats tallats ben fins, seguidament afegiu-hi el julivert i ho sofregiu 2 segons; afegiu-hi la ceba i feu-la rossejar uns 10 minuts


MUSCLOS A LA MARINERA

MUSCLOS A LA MARINERA



Els musclos de roca es menjaven al natural, ja que tenen un gust més pronunciat que els gallecs. Però també es feien amb salsa de tomàquet, a vegades dits a la marinera, com les cloïsses. Una recepta que també es feia a les cases bones, com veiem a la cuina de Cal Filipinus (1910-1920) de Cassà de la Selva.

Ingredients

1 kg de musclos de roca  

oli  

4 alls

1 ceba mitjana

2 tomàquets

julivert  

1 copa de vi blanc  

aigua (uns 2 dl)

sal

pebre

Elaboració

Netegeu els musclos, raspant les barbes.

En una paella amb l'oli, sofregiu-hi els alls pelats tallats ben fins, seguidament afegiu-hi el julivert i ho sofregiu 2 segons; afegiu-hi la ceba i feu-la rossejar uns 10 minuts. Afegiu-hi el tomàquet ratllat i ho feu reduir uns 10 minuts. Immediatament tireu-hi el vi i els musclos, deixant reduir el vi a més de la meitat. Mulleu-ho amb una mica d’aigua, amaniu-ho amb sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt, uns 3 minuts fins que la salsa quedi una mica concentrada.

Notes

Hi ha qui primer fa coure els musclos al vapor i els deixa amb una closca. El suc que han deixat anar, colat, l’afegeix al guisat.

Hi ha versions només amb tomàquet, o sense tomàquet ni ceba, amb all i julivert. Hi ha qui hi afegeix un pols de farina per espessir la salsa, o qui hi posa una picada d’ametlles.

La mateixa elaboració es pot fer amb rossellones, tellerines, cloïsses, etc. Si es fa amb musclos es pot aprofitar el suc d’obrir-los per afegir a la salsa en comptes d’aigua o brou de peix.

Aquests mariscos de clova, com diuen els pescadors, es fan també al vapor i a la planxa —musclos, cloïsses, tellines o tellerines, rossellones, navalles, etc. Els cargols punxencs, en canvi, es bullen i se solen servir amb una vinagreta.


Autor: Redacció


#gastronomia


#gastronomia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...