Notícies més llegides




Catalunya


Barcelona

El Grup de Periodistes Pi i Margall denuncia la parcialitat del Col·legi de Periodistes davant l'1-O

Catalunya  -  17/09/2017  -  14:15

Inserir publicitat d'un acte il·legal i antidemocràtic com la consulta de l'1-O és un delicte


Col.legi de Periodistes de Catalunya

Col.legi de Periodistes de Catalunya



En un Estat de Dret ningú està per damunt de la Llei, tampoc les empreses periodístiques. La Guàrdia Civil s'ha personat a les redaccions dels diaris "El Punt Avui", "Vilaweb", "Nació Digital" i "El Nacional" per deixar-los una notificació de la jutge que instrueix una de les causes obertes pel referèndum de l'1-O, per avisar-los que no es pot publicar publicitat institucional del referèndum.

No ha estat un atac a la llibertat d'expressió. Ni una coacció a la tasca informativa dels periodistes. Aquests mitjans van decidir inserir publicitat il·legal d'un acte prohibit per la justícia d'un país democràtic, Espanya, i han estat avisats de les conseqüències legals si segueixen persistint en aquesta actitud.

Aquests mitjans, de caràcter secessionista, han aprofitat l'ocasió per fer cants a la llibertat d'expressió i com l'Estat intenta impedir la comunicació amb els seus lectors. No és el cas. Els mitjans no han estat advertits de tancament per la seva línia editorial, que és lliure, com ha de ser en un país democràtic. Però les empreses periodístiques no poden cometre delictes. I inserir publicitat d'un acte il·legal i antidemocràtic com la consulta de l'1-O és un delicte.

Ens ha sorprès l'actuació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tan tardana quan "El Periódico de Catalunya" va ser sotmès a un assetjament instigat des dels poders públics, que li van posar en el punt de mira, o tan tímida davant les contínues violacions al codi deontològic que es practiquen cada dia des dels mitjans públics de comunicació de la Generalitat, que han deixat de ser un servei públic per convertir-se en una eina propagandística al servei del Govern català.

Que la degana, Neus Bonet, publiqués al seu compte personal de Twitter una fotografia de la Transició en la qual es veia els 'grisos' apallissant a manifestants amb el missatge "Tornem aquí?" en referència a la visita de la Guàrdia Civil a les redaccions anteriorment esmentades és, directament, una ofensa als cossos de seguretat i els ciutadans d'un país democràtic, Espanya. Bonet fa temps que ha demostrat que no defensa a tots els periodistes, només a uns quants, els que formen part de l'ecosistema nacionalista. Que el Col·legi fes un retuit d’aquest missatge indica que avala aquesta actitud.

El Grup de Periodistes Pi i Margall demana al Col·legi de Periodistes de Catalunya neutralitat davant el desafiament secessionista de l'1 d'octubre. I que defensi a tots els seus col·legiats, no sols a una part de la professió. I que no es converteixi en un altaveu més de l'agitació propagandística del nacionalisme. Altrament el seu lema "La casa dels periodistes" es convertirà en "La casa de (alguns) periodistes" i el seu nom hauria de mutar al de Col·legi dels Periodistes Nacionalistes de Catalunya.

El GPPiM és l'única associació de periodistes catalans adherida a la FAPE. El seu president és Sergi Fidalgo.


Autor: Redacció


#premsa


#premsa #llei





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...