Notícies més llegides




Lleida


Lleida

Unes 1.200 persones surten de la ciutat Lleida en 19 autocars organitzats per l'ANC cap a la mobilització de Barcelona

Lleida  -  11/09/2017  -  10:49

Carregats amb senyeres, estelades i vestits amb samarretes grogues, tots comparteixen l'emoció del moment i l'esperança de lluitar contra la por que volen imposar des de Madrid


GIRONANOTICIES.COM

GIRONANOTICIES.COM



Unes 1.200 persones han sortit aquest matí de la ciutat de Lleida en 19 autocars organitzats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) cap a la gran mobilització que es farà a Barcelona aquesta tarda. Han estat dels més matiners ja que ho han fet cap a dos quarts de deu des del Camp d'Esports de la ciutat carregats amb senyeres, estelades i vestits amb la samarreta groga oficial. A més de l'aspecte, tots han coincidit que la d'avui és una Diada emocionant i que tot i la por que volen imposar des de Madrid, no perden l'esperança ni la capacitat de lluitar de manera pacífica pels drets de Catalunya i el dret a decidir dels catalans. Des de l'assemblea territorial de l'ANC expliquen que altres territoris lleidatans també han organitzat autocars i que es calcula que en total surtin cap a Barcelona durant tot el matí uns 150 autocars de tota la demarcació, una quarantena més que els organitzats en altres mobilitzacions. La coordinadora territorial, Rosa Burrell, ha explicat que estan molt satisfets perquè temien que el pont i els atemptats poguessin fer enrere alguna gent.

Finalment, però, no ha estat així i tots els trams de la manifestació de la Diada estan a hores d'ara plens, segons l'ANC. I és que els inscrits han anat pujant dia rere dia, gràcies en part, explica Burrell, a totes les reaccions que ha tingut l'estat espanyol els últims dies. "Ens ha ajudat molt, així que gràcies perquè casi no ens cal fer res a nosaltres", ha afegit.

D'entre els lleidatans que han sortit cap a Barcelona, hi ha que ho han fet preparats amb cadires plegables per fer front a la llarga jornada que els queda per davant i d'altres ho han fet amb flors, amb la intenció de deixar-les al fossar de les Moreres abans de la concentració. D'altres, han completat el seu vestit per a l'ocasió amb la senyera pintada a la cara o fins i tot a les ungles.

Concepció Prenafeta, de 70 anys, explica que va a Barcelona amb la família amb moltes ganes, alegria i molt convenciment i afegeix que va a celebrar que "ja estem gairebé a les portes d'aconseguir-ho". El seu fill, Jordi Prenafeta, de 40 anys, ha dit que l'ambient fantàstic. "És molt maco veure com el moviment creix tot i que ens vulguin fer por des de Madrid". Per la seva banda, l'Ares Mateus, de 21 anys, diu que "un any més hem de tornar a manifestar que volem votar i volem ser lliures" i que espera que hi participi molta gent "tot i la por que volen imposar-nos des de Madrid". Reconeix que en cada manifestació sent "molta emoció de tots cridant pel mateix i reivindicant el dret a decidir de manera pacífica".

La mobilització començarà a les 17.14 hores i consistirà en una enorme creu formada per 48 trams on hi haurà totes les comarques representades i dos epicentres: la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó i Plaça de Catalunya i s'estendrà fins al carrer de Casanova pel Sud, els Jardinets de Gràcia per l'oest, el Passeig de Sant Joan pel nord i la Plaça de Catalunya per l'est.


Autor: ACN


#diada #11s


#diada #diada2017 #11s #lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...