Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Reunió amb la Generalitat per seguir reclamant que Palamós recuperi la línia de P3

Baix Empordà  -  27/03/2017  -  16:36

Palamós li demana a la Generalitat tornar a habilitar el total de vuit línies de P3 al municipi


Reunió Aj.Palamós

Reunió Aj.Palamós




La trobada s'ha realitzat aquest matí a l'Ajuntament amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, en una reunió que ha comptat amb la presència de l'alcalde, la regidora d'Ensenyament i de regidors dels grups municipals del PSC i la CUP. Palamós li demana a la Generalitat tornar a tenir les vuit línies de P3 al municipi en comptes de les set que hi ha actualment després que no s'hagi ofert, aquest curs, la de P3 de l'escola Vila-romà. La Generalitat va prendre la decisió d'anul·lar aquesta línia argumentant qüestions de baixa natalitat.

Palamós segueix reclamant a la Generalitat la recuperació de la línia de P3 que no s'ha ofert aquest curs.

Amb aquest objectiu avui al matí s'ha dut a terme una reunió a l'Ajuntament de Palamós amb responsables dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, encapçalats pel seu director, Josep Pere Polanco, i representants municipals, amb l'alcalde, Lluís Puig, la regidora d'Ensenyament, Natàlia Casellas i els regidors Raquel Gallego, del PSC; i Joan Bohigas, de la CUP.

Palamós li demana a la Generalitat tornar a habilitar el total de vuit línies de P3 al municipi, en comptes de les set que hi ha actualment després que no s'hagi ofert, aquest curs, la de P3 de l'escola Vila-romà. La Generalitat va prendre aquesta decisió argumentant qüestions de baixa natalitat, ja que es requeria un mínim de 28 alumnes i només es varen matricular 22.

Des de Palamós també es destaca la necessitat que la Generalitat tingui en compte la fluctuació d'habitants del municipi, motivada per la condició de vila turística, la qual cosa fa difícil establir xifres concretes de matriculacions amb molta antelació.

L'argument municipal es basa en l'indicatiu que especifica que en els darrers mesos s'ha obtingut una alça en el nombre d'infants empadronats a Palamós que fa pensar que a curt termini es pugui arribar a la ràtio necessària que permeti recuperar aquesta línia o bé activar la possibilitat poder desdoblar una aula. Si finalment la xifra d'infants empadronats segueix aquesta tendència a l'alça, la Generalitat estaria d'acord en valorar la possibilitat de cara al proper curs de desdoblar al Vila-romà l'aula de P3 i també la de P4 (els alumnes que enguany han fet el curs de P3).

Les dues administracions han acordat seguir mantenint contactes per tal de posar al dia les dades i d'aquesta manera poder treballar totes aquelles possibilitats que permetin tornar a oferir ben aviat al municipi el total de vuit línies de P3.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...