Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro inicia la fase de diagnosi del nou Pla Director d'Equipaments

Baix Empordà  -  20/02/2017  -  20:25

Elaboració d'una eina de planificació global lligada a un pla d'inversions a curt, mitjà i llarg termini


Aj.Platja d'Aro/Albert Busquets

Aj.Platja d'Aro/Albert Busquets




La regidoria Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro desenvolupa la fase de diagnosi del nou Pla Director d'Equipaments al municipi, amb el suport de la consultora d'innovació social Neopolis. Després de la recollida d'informació, iniciada el juliol de 2016, sobre els equipaments existents per elaborar-ne un inventari inicial i conèixer la valoració que en fan els tècnics municipals, es preveu la celebració de dos tallers participatius. Un serà amb membres de tots els grups polítics municipals; i l'altre amb una representació de la ciutadania, dilluns 27 de març (19.30-21.30 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 13 de març mitjançant el lloc web del ciutadà.

La voluntat és reunir-hi entre 15-20 persones representatives en proporció demogràfica dels diferents nuclis (Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró), franges d'edat (16-30 anys, 30-55 anys, 55-70 anys i majors de 70 anys), gènere i origen; i es demana que siguin empadronats o amb segona residència amb una antiguitat mínima de 5 anys i que no hagin estat membres electes en el darrer procés electoral municipal. D'entre tots els candidats es farà una selecció que garanteixi l'acompliment d'aquests criteris que serà aprovada en la Comissió Informativa de Participació Ciutadana de 20 de març, prèvia a la celebració del taller (si amb els inscrits hi ha perfils no coberts, es proposaran candidats a partir d'una proposta tècnica). La finalitat d'aquests dos tallers inicials és fer una valoració de la dotació actual d'equipaments i dels seus punts forts i febles, abans d'obrir la següent fase del pla, que serà el treball de propostes.

Amb l'impuls del Pla Director d'Equipaments es pretén assolir una eina de planificació global que reculli les necessitats i disponibilitats d'equipaments al municipi i proposar un pla d'inversions a curt, mitjà i llarg termini per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves. El pla, ha d'analitzar la situació actual dels equipaments tant privats com públics, tenint present però la seva titularitat -si són municipals o d'altres administracions-; i detectar-ne les necessitats, tenint en compte l'evolució de la població i el planejament urbanístic vigent.

La tipologia d'equipaments que analitzarà el pla són docents (llar d'infants, escola, institut, mòduls formatius, escola d'idiomes, centre d'educació especial, ensenyament universitari...), sanitaris (hospitals, CAP, consultori, etc.), administratius i de proveïments (ajuntament, serveis municipals diversos, correus, jutjats, mercat...), culturals i cívics (sales polivalent, centre culturals i centre cívic, cinema, biblioteca, arxiu, museu, casal de gent gran, centre jove, ludoteca, etc.), serveis socials (centre de dia, residència gent gran, centre obert...), religiós (centre de culte, etc.), esportius (complexos, camps esportius, pavelló, piscina, altres...), funeraris (cementiri, tanatori, crematori, etc.), transport (bus, aparcament...) i de seguretat (policia, bombers, ADF...).


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...