Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

L'exposició 'Clarianes de bosc' arriba a Ripoll

El Ripollès  -  31/01/2017  -  12:58

Del 3 al 26 de febrer es podrà veure al Museu Etnogràfic de Ripoll


'Clarianes de bosc'

'Clarianes de bosc'




'Clarianes de bosc' és el nom amb què Víctor Masferrer ha batejat aquest projecte expositiu guanyador, juntament amb «Un tren en pot amagar un altre», d'Àlex Nogué, de la darrera convocatòria del cicle Exposicions Viatgeres, organitzat per la Diputació de Girona.

Com la resta d'exposicions guanyadores que l'han precedit, la mostra va començar el seu cicle itinerant a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, i del 3 al 26 de febrer es podrà veure al Museu Etnogràfic de Ripoll, de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 18 h, i diumenges i festius de 10 a 14 h.

Clarianes de bosc
Malgrat que l'exposició inclou fotografia i dibuix, 'Clarianes de bosc', de Víctor Masferrer, és bàsicament un projecte escultòric. L'artista reflexiona sobre la relació de l'ésser humà amb l'entorn natural a través d'un procés de treball molt personal: planta càmeres fotogràfiques al bosc (fetes amb fusta de pollancre) per extreure'n imatges de llarga exposició que documentin el pas del temps. L'artista explica que amb aquesta acció pretén situar-se a la frontera d'allò orgànic i en transformació, i testimoniar l'espai de confluència entre dos mons: el terrestre i el celeste, l'humà i el natural, l'orgànic i el mecànic.

L'exposició es compon, d'una banda, de les càmeres realitzades per Víctor Masferrer amb fusta de pollancre i, de l'altra, dels resultats d'aquest experiment: dibuixos i fotografies col·locades estratègicament a la sala per acabar de completar la voluntat de Víctor Masferrer de transcriure la natura per mitjà de la seva obra.

El jurat va elegir aquest projecte com a un dels dos guanyadors «perquè és una proposta expositiva plenament contemporània, amb una forta càrrega poètica, realitzada amb una formalització exquisida». També va valorar la reflexió feta per l'artista sobre la creació de la imatge a partir de la natura, i va subratllar el fet que hagi observat la realitat mitjançant uns sistemes tècnics fotogràfics antics, tot unint art i ciència.

L'artista
Víctor Masferrer (Barcelona, 1980). Viu a Sant Julià de Ramis. És llicenciat en filosofia per la Universitat de Girona, i ha realitzat estudis artístics a l'Escola Massana. Des de l'any 2007 ha estat realitzant exposicions individuals i col·lectives a les comarques de Girona, Barcelona i a Menorca, i ha guanyat diverses beques, com ara la Kreas (Girona, 2011); Saltus, artista en residència (2012); la de la Fundació Fita (2014), o Rad-Art (Itàlia, Salt —Les Bernardes—, 2014), i ha estat artista resident a La Volta (Girona, 2015). Per a més informació: https://victormasferrer.com

Exposicions Viatgeres
L'objectiu d'aquest cicle és apropar l'art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l'art a les comarques gironines.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...