Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

El Museu Darder exposa 'La imatge impresa de les cultures visuals de l'antifranquisme'

Pla de l'Estany  -  07/02/2023  -  11:47

La mostra, promoguda pel Memorial Democràtic de Catalunya, es podrà veure fins al 2 d'abril


Museu Darder de Banyoles

Museu Darder de Banyoles



El Museu Darder de Banyoles mostra l'exposició temporal 'La imatge impresa de les cultures visuals de l'antifranquisme. Els anys de l'Assemblea de Catalunya'. La mostra, promoguda pel Memorial Democràtic de Catalunya, es podrà veure fins al 2 d'abril.

Aquesta exposició pretén posar en relleu la importància de les arts i el conjunt de cultures visuals en la lluita contra la dictadura franquista i en l'avenç democràtic. Comissariada per Narcís Selles, filòleg i doctor en història de l'art per la Universitat Autònoma de Barcelona, l'exposició repassa els artistes i moviments artístics i culturals d'un moment decisiu en el camí cap a la democràcia, des de la perspectiva de la imatge impresa: gravats, cartells, llibres, revistes i caràtules de discs, entre d'altres. Les imatges que es poden veure en l'exposició tenen en comú el fet que van prendre forma mitjançat la impressió gràfica que va ser decisiva per afavorir-ne la popularitat.

La cinquantena d'obres reproduïdes a l'exposició corresponen majoritàriament a produccions sorgides o editades a Catalunya, però també incorpora algunes de les propostes més interessants generades en altres zones com el País Valencià o les Illes Balears, que van tenir una repercussió notable en el conjunt del territori. Aquesta exposició s'emmarca en els actes commemoratius dels cinquanta anys de la constitució de l'Assemblea de Catalunya i vol ser un reconeixement al conjunt de persones, grups, entitats i organitzacions de signe divers que van participar en les lluites per les llibertats individuals i col·lectives.

La mostra està organitzada pel Memorial Democràtic de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Museu Arqueològic de Banyoles i l'Ajuntament i compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat. Es podrà veure a la sala d'exposicions temporals del Museu Darder fins al 2 d'abril.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...