Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Fatou Kanteh, Banyolina de l’Any

Pla de l'Estany  -  23/09/2022  -  22:46

La futbolista banyolina ha estat reconeguda per la seva contribució a la promoció de l’esport femení


Banyolí de l'any

Banyolí de l'any



La futbolista banyolina Fatou Kanteh ha estat guardonada aquest vespre amb el Premi Banyolina de l’Any. El premi, proposat per iniciativa popular, reconeix la seva contribució a la promoció i difusió de l’esport femení i pel seu compromís social per al foment de la pràctica esportiva. Els premis han reconegut també l’entitat Ei, Gent!, l’empresa Durbanis i l’investigador Miquel Duran-Frigola.

L’acte de lliurament dels premis Banyolí de l’Any s’ha celebrat aquest vespre a l’Auditori de l’Ateneu i ha permès posar de relleu un any més la tasca que porten a terme persones, empreses, entitats o associacions de la ciutat. En l’obertura de l’acte d’entrega dels guardons, l’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “els reconeixements esdevenen un mirall per a tots en l’àmbit de l’emprenedoria i l’empresa, en el terreny de les iniciatives socials més diverses, en trajectòries exemplars i perseverants dedicades a causes ben diferents i en l’èxit personal en qualsevol camp”.

L’alcalde ha remarcat que “en aquestes catorzes edicions, hem atorgat gairebé uns 60 premis a persones, empreses, entitats i associacions de la nostrat ciutat i comarca” i ha afegit que “tot un quadre d’honor que representa un ventall molt ampli de la nostra societat civil molt potent, diversa, dinàmica, plena de projectes, de persones que s’agrupen perquè saben que només sumant es pot arribar a multiplicar”.
 

Fatou Kanteh, Premi Banyolina de l’Any
Nascuda a Banyoles al 1997, Fatou Kanteh s’ha consolidat com a futbolista professional gràcies a la seva determinació i ambició. Després de descobrir la seva passió pel futbol de ben petita, ha aconseguit fer realitat el seu somni: arribar a la primera divisió femenina del futbol i debutar a la selecció nacional femenina de Gàmbia, el país natal del seu pare.

Amb 14 anys va debutar amb el primer equip femení de la Unió Esportiva Porqueres i, després d’aconseguir el campionat de lliga amb el club, va fitxar per l’EDF Logroño, amb qui va aconseguir el campionat de lliga de segona divisió i l’ascens a la màxima categoria femenina.

La temporada 2019-2020 va fitxar per l’Sporting de Huelva. Després de dues temporades a l’equip andalús, aquest maig passat va ser subcampiona de la Copa de la Reina. Aquesta temporada 2022-2023, la cinquena a la màxima categoria del futbol femení, ha fitxat per al Villarreal.


A més del futbol, Fatou Kanteh manté un important compromís social amb el ‘Projecte Gàmbia’ per fomentar l’esport entre els i les joves del país d’origen de la seva família facilitant-los material esportiu.

Ei,Gent!: premi a la Trajectòria
L’entitat de lleure Ei, Gent! ha estat reconeguda aquest vespre amb el Premi Banyolí de l’Any a la Trajectòria per la seva contribució a l’educació en el món del lleure i per haver sabut fomentar un lleure inclusiu i participatiu. Ei, Gent!, fundada el 6 d’abril de 1991 després de la realització del primer Curs de Monitors del Pla de l’Estany, porta més de tres dècades dedicada a l’educació en el lleure infantil i juvenil.


Des dels seus inicis, Ei, Gent! ha treballat per promoure un temps lliure viscut amb sentit i de manera personalitzada con tothom pugui mostrar-se tal i com és i sigui acceptat sempre des del respecte mutu. Al llarg de la seva trajectòria, Ei,Gent! ha consolidat esplais, colònies, campaments i altres propostes a través de les quals porta a terme la seva acció educativa. Des del maig de 2004, Ei, Gent! forma part de la Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany.

L’investigador Miquel Duran-Frigola, premi a la Millor Iniciativa Social
El Premi Banyolí de l’Any a la Millor Iniciativa Social ha reconegut l’investigador Miquel Duran-Frigola. Duran és fundador de la Fundació Ersilia Open Source Initiative, creada l’any 2020 al Regne Unit i que té com a missió reforçar la capacitat de recerca contra les malalties infeccioses desateses mitjançant una democratització de l’accés a eines d’intel·ligència artificial i eines ML d’última generació. La Fundació s’instal·larà en breu a Catalunya, al parc científic de l’Hospital Clínic i a Banyoles, a través d’una residència d’investigadors i investigadores.

Miquel Duran Frigola (Banyoles, 1985) és químic orgànic, doctorat en biomedicina i màster en Bio-informàtica. Els últims anys va deixar una feina estable i remunerada en l’àmbit de la recerca científica al Massachusetts Institute of Technology, a la Universitat de Tel-Aviv o a l’IRB de Barcelona per fundar Ersilia i impulsar-se els seus projectes.

Durbanis: Premi a la Millor Iniciativa Empresarial
El Premi Banyolí de l’Any a la Millor Iniciativa Empresarial, que reconeix l’aportació empresarial més innovadora a Banyoles i el Pla de l’Estany en el darrer any, ha estat per a l’empresa Durbanis SL dedicada al disseny de mobiliari urbà i d’exterior, des d’elements per guardar bicicletes, bancs o elements decoratius destinats sempre a l’exterior d’edificis o a l’espai públic.

Creada fa uns deu anys, l’empresa ha realitzat projectes a països com França, Bèlgica, Països Baixos, Noruega i Estats Units i ha estat premiada en diferents ocasions, tant pel disseny dels seus productes com pels acabats dels mateixos.

Premis Banyolí de l’Any
Els Premis Banyolí de l’Any s’han lliurat aquest vespre en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’acte, que ha comptat amb l’assistència d’unes 200 persones, ha estat presidit per la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat, Gemma Geis. Presentat pel periodista Josep Puigbó, els Premis Banyolí de l’Any s’han tancat amb l’actuació del Trio Atenea de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, format per tres alumnes de nivell mitjà de violí, viola i violoncel.

Els Premis Banyolí de l’Any són una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles, que compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...