Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona rep el fons de la pintora gironina Maria Àngels Feliu i Feliu

Actualitat Girona  -  17/06/2022  -  14:37

Es tracta principalment de documentació textual, impresa i fotogràfica sobre l’obra de l’artista i les exposicions i tallers que ha realitzat al llarg de la seva carrera professional


Donació M. Àngels Feliu

Donació M. Àngels Feliu



L’Ajuntament de Girona ha portat a terme aquest matí l'acte de donació del fons documental de la pintora gironina Maria Àngels Feliu i Feliu, nascuda a la ciutat el 1953. L’arxiu consta, principalment, de documentació textual, impresa i fotogràfica sobre l’obra de l’artista i les exposicions i tallers que ha realitzat al llarg de la seva carrera professional. La donació ha anat a càrrec de la mateixa Maria Àngels Feliu, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del cap del Servei de Gestió Documental, d'Arxiu i Publicacions de l'Ajuntament, Joan Boadas.

“Quan una persona tan rellevant de Girona cedeix la seva trajectòria vital i professional a la ciutat, ens en sentim molt orgullosos. Amb aquesta donació, uns documents que són privats passen a ser públics; el gaudi individual es torna col·lectiu, i tothom en pot aprendre. A banda de l’agraïment que això mereix, també és un orgull quan famílies com la de la Maria Àngels confien en l'Arxiu municipal, fet que demostra la professionalitat i expertesa del Servei en la conservació i difusió de la documentació”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha destacat també “la importància dels fons per entendre no només la història de Girona i del món sinó també l’actualitat”.

La documentació donada està relacionada amb l’activitat artística de la pintora entre els anys 1981 i 2021. El fons consta de documents textuals i impresos vinculats a l’organització i realització d’exposicions per part de Maria Àngels Feliu i Feliu, d’una banda i, de l’altra, de fotografies de la seva obra. Concretament, hi ha 195 fotografies de l’obra pictòrica de Feliu, 29 llibres i revistes, i nombroses invitacions, catàlegs i correspondència.

En el cas de la documentació textual, al fons hi figura majoritàriament correspondència i factures que fan referència a les exposicions on va participar Feliu i a les obres que va vendre o cedir al llarg de la seva trajectòria. Pel que fa al material imprès, es tracta fonamentalment d’invitacions, cartells, catàlegs i retalls de premsa sobre les seves exposicions, entrevistes concedides i crítiques de la seva obra artística. També hi ha 29 llibres i revistes, entre els quals catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades.

Les fotografies són principalment reproduccions de l’obra pictòrica de Maria Àngels Feliu. La majoria d’imatges són positius en paper i inclouen una breu fitxa de descripció de l’obra; també hi ha alguns negatius o diapositives. En alguns casos, les imatges incorporen invitacions o catàlegs.

La pintora Maria Àngels Feliu i Feliu va néixer a Girona el 1953. Als 14 anys va començar les seves primeres classes de pintura amb Rosa Ferrer i a l’antiga Escola de Belles Arts de Girona, ubicada llavors al carrer del Nord. Molt posteriorment, va ser alumna de l’escola de Domènec Fita. El 1983 va ingressar a l’escola EINA de Barcelona, on va tenir com a professors Serra de Rivera, Artigau, Patricio Vélez, Maria Helguera, Ràfols Casamada, Hernàndez Pijoan i M. Antònia Vila, i on va formar part d’un grup especialitzat en dibuix botànic. L’any 1985 va instal·lar el seu taller a Girona, al carrer de Barcelona, i el 2010 el va traslladar al carrer de Bernat Bacià.

Com a pintora ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a Catalunya com arreu del món, entre les quals diverses a Girona. A més, és autora de diferents cartells d’esdeveniments singulars de la ciutat: de les Fires i festes de Sant Narcís de 1987, dels Premis Literaris de Girona de la Fundació Prudenci Bertrana de 1987, de la Festa del Pedal de 1991 o dels Manaies de Girona de 2018.

A més, d’ençà dels anys 80, en el seu taller ha impartit classes per a infants al Taller d'Art i per a adults a Tallers alternatius. El 1995 el seu alumnat va protagonitzar l’exposició “Imatges sobre el Tapís de la Creació de la Catedral de Girona” a la Sala d’Exposicions La Caixa. La seva obra està molt vinculada a l'art grec i a la cultura mediterrània. En els darrers anys ha centrat molts dels seus treballs en retrats i, també, autoretrats.


Autor: Redacción


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...