Notícies més llegides




Catalunya Nord


Prats de Molló

Puigdemont rep la Medalla Carrasco i Formiguera i recorda la part més crua del patriotisme espanyol

Catalunya Nord  -  18/09/2021  -  18:11

El guardó s'ha lliurat a la Casa Macià de Prats de Molló, de la mà de Demòcrates per Catalunya, la família Carrasco i Azemar i FUNDEM


Medalla Carrasco i Formiguera a la Casa Macià / GN

Medalla Carrasco i Formiguera a la Casa Macià / GN



Carles Puigdemont




L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut avui a la Casa Macià de Prats de Molló la Medalla Carrasco i Formiguera 2020, un guardó que ha estat entregat de la mà de Demòcrates per Catalunya, la família Carrasco i Azemar i FUNDEM, la Fundació de Demòcrates. Durant la seva intervenció, l'actual president de Junts per Catalunya ha accentuat la figura de l'advocat i política Manuel Carrasco Formiguera, un dels símbols del republicanisme durant la guerra civil espanyol que va ser assassinat a Burgos el 1938 per la dictadura franquista: "El seu cas ens ensenya, també, la cara d'una manera d'entendre el patriotisme espanyol que, en el cas del patriotisme català, mai no s'ha donat. He trobat un article en un diari d'una persona belga que coneixia i estimava a Manuel Carrasco i Formiguera, i que va quedar xocat pel que havia passat. Deia així: 'Un dels seus adversaris -en aquest cas, espanyol- m'ha escrit i m'ha dit que coneixia l'alta qualitat de la seva ànima cristiana, però que políticament era culpable i que calia que morís'". "Aquesta mena de patriotisme que vam veure en l'assassinat de Manuel Carrasco i Formiguera és aquell que justifica que una persona, malgrat que sigui una persona prova de bondat, ha de morir perquè les seves idees polítiques siguin castigades. Que estranyament present és aquesta actitud, oi? Per això cal reivindicar la seva figura, perquè té un component relacionat amb el que passa en aquest país, amb el que pot passar. A Carrasco se l'assassina per catalanista, per demòcrata i per república", ha afegit Puigdemont.

En concret, la distinció reconeix el compromís amb l'humanisme, la democràcia i els valors republicans, i des de l'any 2016 s'ha lliurat a Muriel Casals, a títol pòstum (2016), i a l'associació Afectats per l'1-O i a en Roger Español (2017). A més, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, rebrà el mateix guardó, en aquest cas el relatiu al 2021, pròximament.

Ofrena floral a Macià
Un cop ha acabat l'acte, Puigdemont, juntament dels portaveus de Demòcrates Núria de Gispert, Antoni Castellà i la diputada Titon Lailla, així com una representació de la família Carrasco i Azemar i el batlle de Prats de Molló, Claude Ferrer, han fet una ofrena floral al monument del president Francesc Macià.

 

 


Autor: Redacció


#pratsdemollo #catalunyanord #puigdemont #medalla #carrascoiformiguera


#pratsdemollo #catalunyanord #puigdemont #medalla #carrascoiformiguera





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...