Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot promou el transport i la mobilitat sostenible en el marc de la Setmana de la Mobilitat

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  14/09/2021  -  14:43

L'Ajuntament d'Olot, amb la col·laboració d'entitats i associacions de la ciutat, ha impulsat xerrades, concursos de fotografia, bicicletada popular, jornades sobre el concepte de vehicle compartit i un taller de restauració de bicicletes




L’Ajuntament d’Olot ha organitzat un seguit d’activitats entre el 16 i el 22 de setembre amb l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Alhora, la voluntat d’aquestes activitats és donar a conèixer les iniciatives que es porten a terme a la ciutat de millora de la mobilitat i els projectes i iniciatives que està desplegant el Consistori en aquesta matèria.

L’acte principal d’aquesta setmana a Olot serà la Presentació del Pla Olot Pedala i la Pedalada Popular que començarà el pròxim dissabte, 18 de setembre a les 10:00 h a la Sala Torín. Tal com es va preveure aquest procés participatiu, la presentació permetrà desgranar i desenvolupar el Pla de foment de la mobilitat en bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP) amb la voluntat de potenciar la mobilitat sostenible a Olot. D’aquesta manera, el procés Olot Pedala arriba a la seva fase final a l’espera de l’aplicació de les propostes plantejades. Després de la presentació, es realitzarà una bicicletada popular que recorrerà alguns dels punts on s’han proposat accions a desenvolupar i on se’n podran veure d’implantades de forma provisional.

A part, també s’han previst altres activitats diverses com el Concurs de fotografia i vídeo sobre mobilitat sostenible. L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Olot, Sismic i Font Esports, arrencarà aquest 16 de setembre i finalitzarà el pròxim 17 d’octubre. Per participar-hi només cal penjar a les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram una fotografia o vídeo on es pugui veure elements, persones o exemples visuals d’ús de transports sostenibles a Olot amb l’etiqueta #MouteAOlot.

S’hi pot participar tantes vegades com es vulgui, sempre que s’utilitzin imatges o vídeos diferents a cada publicació. Per sumar-s’hi cal ser major de 18 anys i disposar d’un compte públic a Twitter, Facebook i Instagram. Un cop tancat el termini de participació, a través d’un sorteig aleatori s’escollirà el guanyador o guanyadora, que es donarà a conèixer el 18 d’octubre.

El premi inclou dos mallots de Sismic (femení i masculí), uns pals per caminar de Font Esports i una ampolla d’aigua, paraigua, joc de coberts ecològics i bossa de roba de l’ACO. L’entrega del guardó es farà a la seu de l’Associació de Comerciants d’Olot, situada al carrer Bisbe Tomàs de Lorenzana, número 15.

A part, la Setmana Europea de la Mobilitat comptarà amb una Xerrada en línia introductòria sobre la implementació del Bicibus a Olot el 16 de setembre a les 19 h. La xerrada anirà dirigida a totes les famílies interessades a participar en aquest projecte i especialment a les famílies de l’escola Sant Roc que és el primer centre educatiu on s’implementarà aquest sistema de transport escolar. En aquest sentit, el projecte està previst que sigui una realitat a finals d’aquest 2021. Per participar-hi cal connectar-se al següent enllaç: https://bit.ly/XerradaBicibusOlot

El 20 de setembre a les 18 h serà el torn d’una Jornada sobre vehicles compartits i prova de cotxes elèctrics de la mà de Som Mobilitat al Firal d’Olot. L’activitat s’ha previst en dues parts ben diferenciades, en primer lloc es portarà a terme una sessió informativa sobre els avantatges a nivell de comoditat, facilitat i reducció de costos i emissions que permet aquest sistema. Una vegada acabada la xerrada, qui ho desitgi podrà realitzar una prova de vehicles elèctrics.

Per últim, el 21 de setembre a les 18 h al Firal Petit es portarà a terme un Taller de restauració de bicicletes. L’activitat, impulsada per Bicis Actives i amb la col·laboració d’Atma i Suara, permetrà lliurar un conjunt de consells en matèria de restauració de bicicletes i aportarà els coneixements necessaris perquè els assistents puguin aprendre a fer-ne el manteniment. A més, tots els participants que portin la seva bicicleta se’ls farà una diagnosi de l’estat de la seva bici i se’ls donarà consells perquè puguin reparar les avaries que puguin sorgir.  


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...