logo
Imprimir
14-09-2021 | 14:43hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot promou el transport i la mobilitat sostenible en el marc de la Setmana de la Mobilitat

L'Ajuntament d'Olot, amb la col·laboració d'entitats i associacions de la ciutat, ha impulsat xerrades, concursos de fotografia, bicicletada popular, jornades sobre el concepte de vehicle compartit i un taller de restauració de bicicletes

L’Ajuntament d’Olot ha organitzat un seguit d’activitats entre el 16 i el 22 de setembre amb l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Alhora, la voluntat d’aquestes activitats és donar a conèixer les iniciatives que es porten a terme a la ciutat de millora de la mobilitat i els projectes i iniciatives que està desplegant el Consistori en aquesta matèria.

L’acte principal d’aquesta setmana a Olot serà la Presentació del Pla Olot Pedala i la Pedalada Popular que començarà el pròxim dissabte, 18 de setembre a les 10:00 h a la Sala Torín. Tal com es va preveure aquest procés participatiu, la presentació permetrà desgranar i desenvolupar el Pla de foment de la mobilitat en bicicleta i els vehicles de mobilitat personal (VMP) amb la voluntat de potenciar la mobilitat sostenible a Olot. D’aquesta manera, el procés Olot Pedala arriba a la seva fase final a l’espera de l’aplicació de les propostes plantejades. Després de la presentació, es realitzarà una bicicletada popular que recorrerà alguns dels punts on s’han proposat accions a desenvolupar i on se’n podran veure d’implantades de forma provisional.

A part, també s’han previst altres activitats diverses com el Concurs de fotografia i vídeo sobre mobilitat sostenible. L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Olot, Sismic i Font Esports, arrencarà aquest 16 de setembre i finalitzarà el pròxim 17 d’octubre. Per participar-hi només cal penjar a les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram una fotografia o vídeo on es pugui veure elements, persones o exemples visuals d’ús de transports sostenibles a Olot amb l’etiqueta #MouteAOlot.

S’hi pot participar tantes vegades com es vulgui, sempre que s’utilitzin imatges o vídeos diferents a cada publicació. Per sumar-s’hi cal ser major de 18 anys i disposar d’un compte públic a Twitter, Facebook i Instagram. Un cop tancat el termini de participació, a través d’un sorteig aleatori s’escollirà el guanyador o guanyadora, que es donarà a conèixer el 18 d’octubre.

El premi inclou dos mallots de Sismic (femení i masculí), uns pals per caminar de Font Esports i una ampolla d’aigua, paraigua, joc de coberts ecològics i bossa de roba de l’ACO. L’entrega del guardó es farà a la seu de l’Associació de Comerciants d’Olot, situada al carrer Bisbe Tomàs de Lorenzana, número 15.

A part, la Setmana Europea de la Mobilitat comptarà amb una Xerrada en línia introductòria sobre la implementació del Bicibus a Olot el 16 de setembre a les 19 h. La xerrada anirà dirigida a totes les famílies interessades a participar en aquest projecte i especialment a les famílies de l’escola Sant Roc que és el primer centre educatiu on s’implementarà aquest sistema de transport escolar. En aquest sentit, el projecte està previst que sigui una realitat a finals d’aquest 2021. Per participar-hi cal connectar-se al següent enllaç: https://bit.ly/XerradaBicibusOlot

El 20 de setembre a les 18 h serà el torn d’una Jornada sobre vehicles compartits i prova de cotxes elèctrics de la mà de Som Mobilitat al Firal d’Olot. L’activitat s’ha previst en dues parts ben diferenciades, en primer lloc es portarà a terme una sessió informativa sobre els avantatges a nivell de comoditat, facilitat i reducció de costos i emissions que permet aquest sistema. Una vegada acabada la xerrada, qui ho desitgi podrà realitzar una prova de vehicles elèctrics.

Per últim, el 21 de setembre a les 18 h al Firal Petit es portarà a terme un Taller de restauració de bicicletes. L’activitat, impulsada per Bicis Actives i amb la col·laboració d’Atma i Suara, permetrà lliurar un conjunt de consells en matèria de restauració de bicicletes i aportarà els coneixements necessaris perquè els assistents puguin aprendre a fer-ne el manteniment. A més, tots els participants que portin la seva bicicleta se’ls farà una diagnosi de l’estat de la seva bici i se’ls donarà consells perquè puguin reparar les avaries que puguin sorgir.  




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/156355_olotpromoueltran-portilamobilitat-o-tenibleenelmarcdela-etmanadelamobilitat-1.htm