Notícies més llegides



Catalunya Nord


Prada

La Universitat Catalana d’Estiu, a punt

Catalunya Nord  -  05/08/2021  -  16:47

La 53a edició, que es farà del 16 al 22 d’agost, té com a lema ‘Fer dels Països Catalans una nació normal’


UCE

UCE



La 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu ja treu el cap a l’horitzó. En concret, la inauguració tindrà lloc el pròxim 17 d’agost, a les dotze del migdia, des de l’Alberg Pau Casals-Canigó, a Prada, que esdevindrà l’epicentre d’un esdeveniment que combinarà els cursos presencials i telemàtics. Aquest acte inaugural comptarà amb la participació del Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, que estarà acompanyat d’altres autoritats com ara la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la Consellera de Presidència, Laura Vilagrà; la Consellera de Recerca i Universitat, Gemma Geis; l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, o l’exconseller Joaquim Forn. 

L’UCE 2021 se celebrarà del dia 16 al 22 d’agost, quan es clourà amb un acte presidit pel Vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. Enguany, el lema serà el de ‘Fer dels Països Catalans una nació normal’, que tal com assenyalen des de l’organització “es tracta de l’adaptació d’aquell desig i alhora de la reivindicació que va fer ja fa molt temps Ferran Soldevila -de qui enguany es commemoren els cinquanta anys de la seva mort- adreçats a la realitat catalana”. 

“L’UCE continua contribuint a fer que aquesta normalització esdevingui una realitat. La llibertat sencera o la democratització real de les nostres societats constitueixen aspiracions que, per desgràcia, no s’acaben d’assolir i que hem de continuar reivindicant”, apunten abans d’afegir que la Universitat Catalana d’Estiu “cal que persisteixi en les demandes i en les denúncies; no pot abandonar la seva condició de revulsiu, de vegades fins i tot incòmode”. 

Des de l’UCE, d’altra banda, també lamenten “la dinàmica política actual”, que defineixen com a “complicada”, i apunten que “molts polítics del sud dubten a l’hora de fer ús d’aquest espai de llibertat i de contrast que continua oferint la nostra universitat”. Finalment, el president de l’UCE, Jordi Casassas, també ressalta en el comunicat que la pandèmia de la covid-19 “continua limitant l’afluència habitual de gent que manté viu el debat any rere any”. “Però no podem defallir ni trair la nostra naturalesa, que ens ha permès persistir durant 53 anys sabent-nos adaptar a circumstàncies tan diverses com les que s’han anat succeint durant aquest més de mig segle”, conclou.

Autor del cartell : Pascal Comelade

 


Autor: Redacció


#prada #uce


#prada #uce


Arxiu adjunt

Programa UCE





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...