Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Un total de 14 joves de la ciutat s’ha incorporat al mercat laboral després de cursar el Pla de Transició al Treball 2020-21

Actualitat Girona  -  13/07/2021  -  12:49

Es tracta d’un programa formatiu organitzat per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que s’adreça al jovent que no ha assolit el graduat d’ESO


Curs del Pla de Transició al Treball 2020-21

Curs del Pla de Transició al Treball 2020-21



Un total de 14 joves de la ciutat que volia o podia treballar s’ha incorporat al mercat laboral després de cursar el Pla de Transició al Treball 2020-2021, una modalitat del Programa de Formació i Inserció que l’Ajuntament de Girona organitza des del curs 1993-94 amb la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, per als nois i noies que no assoleixen el graduat d’ESO.

Els principals objectius del programa són dos: d’una banda, proporcionar a l’alumnat les competències i la formació bàsica i professional necessàries per incorporar-se al món laboral i, de l’altra, aconseguir la seva reincorporació al sistema educatiu a través de l’accés directe als cicles formatius de grau mig.

Aquest any, han participat al Pla 48 joves, dels quals un 81% ha finalitzat el curs i, d’aquests, un 85% l’ha aprovat. Malgrat la crisi provocada per la pandèmia, la majoria de nois i noies participants han realitzat pràctiques en empreses i, fins i tot, un 30% del jovent ha trobat feina un cop acabada la formació en centres de treball.

Cal destacar els resultats de l’especialitat d’auxiliar de construcció, que ha finalitzat la seva primera edició amb una inserció laboral del 53,8%. És a dir, que dels 13 joves que han finalitzat el curs, 7 han aconseguit un lloc de treball en el sector.

Els bons resultats d’aquest pla formatiu demostra que formar joves en especialitats amb alta demanda per part dels sectors professionals garanteix qualificar professionalment aquestes persones, millorar les possibilitats que tenen d’incorporar-se al mercat laboral i, a la vegada, proporcionar treballadors i treballadores especialitzats a les empreses”, ha destacat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

A banda, un 88% de l’alumnat que ha acabat el programa s’ha reincorporat al sistema educatiu, majoritàriament a cicles formatius de grau mig, però també al Centre de Formació d’Adults per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria, o bé a diferents formacions ocupacionals.

En aquest sentit, s’han assolit els objectius pretesos en el programa, afavorint que aquest jovent tingui una continuïtat en el seu itinerari formatiu i professional. “La valoració del curs per part de l’alumnat que l’ha finalitzat ha estat molt positiva i satisfactòria. La majoria ha destacat que els ha servit per adquirir nous aprenentatges, experiència professional i per millorar la confiança i la seguretat en ells i elles mateixos”, ha afegit la regidora Glòria Plana Yanes.

La durada del Pla de Transició al Treball és d’un curs escolar, de setembre a juny, i inclou la realització de mòduls de formació general i de formació professional d’un total de 1.000 hores. A Girona, el curs escolar 2020-21, s’han impartit 3 especialitats, la d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; la d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, i la d’auxiliar de construcció.

De cara al proper curs 2021-22 s’incrementaran les propostes formatives del Pla, que compta amb 176 persones preinscrites, amb la incorporació d’una nova especialitat d’auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...