Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

S'inicien les obres de consolidació dels marges del rec d'en Teixidor

Pla de l'Estany  -  26/03/2021  -  14:23

Les obres, amb un pressupost de prop de 84.000 euros, estan incloses dins el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya




L'Ajuntament de Banyoles ha iniciat les obres de consolidació dels marges del rec d'en Teixidor. Els treballs, que suposaran una inversió de prop de 84.000 euros, estan incloses dins el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i es preveu que s'allarguin durant dos mesos.

Els treballs pretenen corregir els efectes de l'erosió dels marges del rec en un tram d'uns 160 metres entre el Passeig Lluís M. Vidal i el Passeig de la Generalitat, que discorre entre l'escola de La Draga i la plaça Maria Ros i Gussinyé (marge sud) i els habitatges que donen al carrer Sant Mer (marge nord). Amb l'actuació s'impedirà que es produeixin esllavissades als marges del rec, mantenint les característiques de la vegetació lacustre i la protecció de la fauna.

El rec presenta actualment diferents estructures de contenció en diferents estats de conservació. Els marges amb talús de terra amb vegetació, per exemple, presenten seriosos problemes d'estabilitat a l'erosionar els marges sota el pas de vianants al marge sud i acostant-se a les edificacions al marge nord.

El projecte contempla una solució constructiva que garanteixi l'estabilitat dels marges i la seguretat en zona urbana, a la vegada que optimitzi al màxim possible la naturalitat, la biodiversitat i la connectivitat del rec, la construcció d'un mur de gabions a cada marge i afavorir la integració de la infraestructura amb pedra de travertí. Durant els treballs, es preveu també la instal·lació d'una comporta basculant per regular els cabals dels recs i la cota de l'estany i revegetat el marge sud entre el canal i el camí amb espècies autòctones i pròpies de les comunitats de l'entorn de l'estany. Els treballs estaven pressupostats en poc més de 107.000 euros, però finalment s'han adjudicat per prop de 84.000 euros. Es finançaran fins al 70% amb aportacions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

El rec d'en Teixidor és, juntament amb el rec de ca n'Hort, un dels primers que es van construir per regular el cabal de l'estany, permetent el desguàs i regulant la sortida d'aigua mitjançant bagants regulables.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...