Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

El Museu Darder exposa 'Vampirs a Banyoles!'

Pla de l'Estany  -  18/03/2021  -  15:40

L'exposició, inclosa dins les activitats de l'Any Perucho, es podrà veure fins al 13 de juny


Vampirs Darder

Vampirs Darder



El Museu Darder exposarà a partir d'aquest dissabte l'exposició 'Vampirs a Banyoles!', una immersió al món de Les històries naturals de Joan Perucho. La mostra, que es podrà veure fins al 13 de juny, està inclosa dins les activitats de celebració de l'Any Perucho. L'entrada és gratuïta.

'Vampirs a Banyoles!' és una producció de la Institució de les Lletres Catalanes, coincidint amb la celebració de l'Any Perucho, i està comissariada per Julià Guillamon, comissari també de l'Any Perucho. L'exposició es podrà veure al Museu Darder on Perucho es va inspirar per crear l'ambient del naturalista que protagonitza la història i en els seus escenaris principals: Barcelona, Gandesa, Morella i Berga, on també s'ha pogut veure la mostra.

L'estètica de l'exposició juga amb la barreja d'història i fantasia, alta cultura i cultura pop. 'Vampirs a Banyoles!' proposa una immersió en la literatura fantàstica i d'aventures, en el vampirisme i les guerres carlines i en la Guerra Civil i el pop. A més, serveix per reivindicar la personalitat i la literatura de Perucho, quan es commemoren cent anys del seu naixement (1920-2003).

Una història de vampirs
Les històries naturals de Joan Perucho és una de les novel·les més singulars de la literatura fantàstica del segle XX. Publicada en català l'any 1960 i en castellà el 1968, s'ha traduït a una desena de llengües. El 1992 Harold Bloom la va incloure al Cànon Occidental.

La novel·la explica una història ambientada a la Primera Guerra Carlina (1833-1840) amb un vampir com a protagonista, Onofre de Dip, un cavaller de Jaume I la víctima del qual és el general Ramon Cabrera, el Tigre del Maestrat. El fet del qual parteix la novel·la és real: una malaltia de Cabrera va precipitar la desfeta de l'exèrcit carlí davant les tropes d'Espartero.

Perucho la va transformar en una ficció apassionant, protagonitzada per un naturalista, Antoni de Montpalau, que persegueix un vampir que amenaça Pratdip.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...