Notícies més llegides




Andorra


Andorra

S'aprova el Decret de Creació del Laboratori Nacional d’Epidemiologia

Andorra  -  12/11/2020  -  07:31

La nova estructura permetrà, per exemple, donar suport a accions com les campanyes de cribratges massius i fer el seguiment de l’evolució epidemiològica




El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el Decret de creació del Laboratori Nacional d’Epidemiologia. La creació de l’ens es deriva de l’impacte de la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat, que ha obligat a reconfigurar les prioritats dels executius arreu del món. En la seva primera fase se situarà al Laboratori d’anatomia patològica ubicat al SAAS.

D’aquesta manera, i tal com ha destacat el ministre, el Laboratori Nacional donarà efectivament resposta a curt termini a la situació generada per la crisi sanitària, i a més, a mig termini permetrà dotar el país d’una estructura que aglutini talent i recursos en matèria de recerca epidemiològica.

D’aquesta manera, ha indicat Benazet, té el doble objectiu de disposar de capacitat de reacció i anticipació a possibles situacions similars i potenciar el desenvolupament d’aquest sector sanitari al país. El Laboratori constarà d’una unitat d’innovació i desenvolupament en els àmbits de la biotecnologia, la immunologia, la genòmica i l’anàlisi computacional que permeti el seguiment tant del virus SARS-CoV-2 com d’altres que es considerin.

La nova estructura permetrà, per exemple, donar suport a accions com les campanyes de cribratges massius i fer el seguiment de l’evolució epidemiològica del coronavirus. A més, promourà l’ús de pràctiques internacionals i fomentarà la cooperació amb institucions foranes.

Aprovada la creació de l’Oficina COVID

El ministre Martínez Benazet també ha informat que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres la creació de l’Oficina COVID. Vista l’afectació i les dimensions de la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat, s’ha decidit crear aquesta Oficina per tal de descongestionar l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut. Estarà la direcció del senyor Bruno Bartolomé.

L’Oficina té com a tasca principal la gestió de les mesures en matèria de salut per fer front a la COVID-19. Així doncs, s’encarregarà de garantir la vigilància epidemiològica, proposar les mesures que considerin necessàries per tal de vetllar per la detecció i prevenció de la població, i coordinar-se amb els altres ministeri, el SAAS, CASS i altres entitats que emprenguin operatives relacionades amb la COVID.

Actualització sanitària

Finalment, el ministre també ha actualitzat les dades relacionades amb la pandèmia al país. Des de l’inici de la pandèmia la xifra de casos comptabilitzats al Principat és de 5.567 persones –4.710 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 75.

Hi ha 1.004 casos actius: 18 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell i 8 a l’UCI amb ventilació mecànica. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre hi ha 4 residents, tots del mateix centre sociosanitari. Benazet ha reiterat, un cop més, la importància de seguir les mesures de prevenció per tal d’evitar la propagació del virus.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 46 aules estan sota vigilància activa –9 total i 37 parcial– i 27 en vigilància passiva.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...