Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Una plataforma gastronòmica en línia i un projecte de capacitació digital, properes accions del Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació de la Garrotxa

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  21/09/2020  -  15:40

El Pla està coordinat per l'Oficina de Reactivació Econòmica, que aquest mes d'octubre iniciarà l'atenció al públic des de la seu de DinàmiG




Les últimes dades disponibles dels efectes de la crisi de la COVID-19 en l'àmbit de l'activitat econòmica i el mercat de treball de la Garrotxa indiquen que a finals d'agost hi havia 2.781 persones a l'atur, el que representa una taxa del 9,88% (2,35 punts més que el mateix període que l'any anterior). Així mateix, les dades de recuperació econòmica i assenyalen que sectors com la restauració i equipament per a la persona són encara lluny dels nivells de l'estiu de l'any passat (un 20% inferiors).

En aquest context, l'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han elaborat el Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació, amb més de 122 accions, que ja s'estan realitzant o portaran a terme les diferents entitats que treballen per fomentar el desenvolupament econòmic de la ciutat i la comarca.

Una de les accions que s'està començat a dissenyar és una Plataforma gastronòmica de la Garrotxa en línia que fomenti la promoció i compra del producte local de qualitat i la gastronomia. Aquest projecte proposa incloure la restauració, els establiments i els productors agroalimentaris de la comarca. Es podrà tenir a l'abast de la mà i en un espai únic l'oferta de restaurants de la comarca i quines especialitats ofereixen, així com els productes agroalimentaris de proximitat, qui n'és el productor i on es poden comprar.

El Pla de reactivació també contempla un projecte de capacitació digital per tal d'adequar els coneixements generals de la població i les activitats econòmiques als entorns digitals, afavorint la igualtat d'oportunitats. Una de les accions concretes que s'engegaran aquesta tardor és el Garrotxa Digital Talent, que té per objectiu sensibilitzar i captar nous professionals per al sector TIC i superar la bretxa existent entre l'oferta i demanda de professionals. Per això, aquest sector ofereix moltes possibilitats d'ocupació i és un factor de competitivitat molt important per a les empreses. Amb la col·laboració de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya s'ha preparat un programa de formació dirigit tant a persones en cerca de feina, com treballadors o professionals que vulguin fer un canvi cap a aquest sector.

El programa inclourà sessions de sensibilització on es mostraran casos d'èxit per tal de motivar a les persones que hi participin a indagar en les possibilitats que ofereix el món digital com a sortida. Posteriorment es duran a terme una desena de tallers d'orientació específica per a les persones que hi vulguin aprofundir més. Cada taller comptarà amb una introducció a la situació actual de l'ecosistema digital, on es revisaran les principals posicions laborals i habilitats associades, així com l'evolució i característiques d'aquest sector a nivell local i global. Les temàtiques serán: "El món de les APPs per dins", "Aprèn les bases del disseny web", "Com les dades transformen el món", "El futur està en el núvol" i la "Digitalització de les empreses".

El Pla, que està coordinat des de l'Oficina de Reactivació Econòmica, té una durada prevista d'un any. L'Oficina, situada a la seu central de DinàmiG, al carrer Lorenzana 15, també oferirà a partir de l'octubre atenció presencial, per telèfon i online. Funcionarà amb cita prèvia, identificarà les necessitats concretes, proposarà els serveis que millor poden donar resposta a les seves necessitats i farà les derivacions allà on correspongui, fent-ne un seguiment continuat.


Autor: Redacció


#olot #lagarrotxa


#olot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...