Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Els socorristes de Platja d'Aro realitzen més de 7.000 accions preventives, més de 400 assistències sanitàries i 90 ajudes de bany en les primeres 10 setmanes d'aquest estiu

Baix Empordà  -  14/08/2020  -  09:35

L'indicatiu de seguretat de la Bandera Verda ha onejat un 95'5% de les jornades


Socorristes Platja d'Aro

Socorristes Platja d'Aro



El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2020 de la unitat de Serveis i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró ha realitzat durant les primeres 10 setmanes del servei un global de 7.571 intervencions. D'aquestes, 7.051 han estat preventives i 520 accions directes: 421 assistències sanitàries, 90 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat i 9 localitzacions de persones extraviades. La majoria s'han realitzat a la Platja Gran (60%), i en menor mesura a Cal Rovira (20%) i a Sa Conca (20%).

El servei, iniciat el 6 de juny i que té continuïtat fins al 27 de setembre, està operatiu cada dia, de dilluns a diumenge, amb dues modalitats horàries i un equip de fins a 23 socorristes segons si les setmanes són considerades de baixa, mitjana o alta ocupació respectivament. Durant tot l'estiu hi ha instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d'embarcació de rescat i cinc desfibril·ladors -tres en espais fixos i dos mòbils-. Alhora, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

De les 520 intervencions directes, s'han desenvolupat 421 assistències sanitàries: 395 per situacions lleus (sobretot picades i petites ferides), 13 de greus (cremades, insolacions o lipotímies) i s'han efectuat 2 rescats i 11 evacuacions a centres sanitaris. També s'han realitzat 90 ajudes al bany d'usuaris amb necessitats especials i 9 recerques de persones perdudes, alhora que s'estan distribuint 2.000 braçalets per facilitar la localització i la identificació d'infants.

En relació als indicatius de seguretat, situats en sis punts (quatre a la Platja Gran i 1 a Cala Rovira i l'altre a Sa Conca), han registrat majoritàriament Bandera Verda (95'5%), i només puntualment ha calgut hissar de manera temporal Bandera Groga (4'5%) i en cap cas Bandera Vermella (2%). Els controls analítics sobre la qualitat de l'aigua de bany que desenvolupa l'Agència Catalana de l'Aigua en el marc del Programa de vigilància i informació de l'estat de les zones de bany, iniciat el 22 de juny, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d'excel·lent als quatre punts de control a la façana litoral del municipi (dos a la Platja Gran, un a Cala Rovira i un a Sa Conca).

Enguany el programa Fem Platja!, ha incorporat noves mesures incloses en el Pla d'Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19: higienització dels serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, generació de sectors a les platges per garantir-ne els aforaments segons les distàncies de seguretat i la creació de la figura de 35 informadors al ciutadà que intervindran en tot l'àmbit urbà i també a la façana marítima. Uns informadors que s'afegeixen a l'equip humà habitual de 48 persones, i un pressupost addicional de 250.000 euros que amplia l'inicial de 725.000 euros previstos per aquesta anualitat. Un conjunt d'accions mitjançant les quals s'ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten també han aconseguit el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...