logo
Imprimir
14-08-2020 | 09:35hs
•BAIX EMPORDà

Els socorristes de Platja d'Aro realitzen més de 7.000 accions preventives, més de 400 assistències sanitàries i 90 ajudes de bany en les primeres 10 setmanes d'aquest estiu

L'indicatiu de seguretat de la Bandera Verda ha onejat un 95'5% de les jornades

El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics i integrat en el programa Fem Platja! Estiu 2020 de la unitat de Serveis i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró ha realitzat durant les primeres 10 setmanes del servei un global de 7.571 intervencions. D'aquestes, 7.051 han estat preventives i 520 accions directes: 421 assistències sanitàries, 90 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat i 9 localitzacions de persones extraviades. La majoria s'han realitzat a la Platja Gran (60%), i en menor mesura a Cal Rovira (20%) i a Sa Conca (20%).

El servei, iniciat el 6 de juny i que té continuïtat fins al 27 de setembre, està operatiu cada dia, de dilluns a diumenge, amb dues modalitats horàries i un equip de fins a 23 socorristes segons si les setmanes són considerades de baixa, mitjana o alta ocupació respectivament. Durant tot l'estiu hi ha instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d'embarcació de rescat i cinc desfibril·ladors -tres en espais fixos i dos mòbils-. Alhora, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

De les 520 intervencions directes, s'han desenvolupat 421 assistències sanitàries: 395 per situacions lleus (sobretot picades i petites ferides), 13 de greus (cremades, insolacions o lipotímies) i s'han efectuat 2 rescats i 11 evacuacions a centres sanitaris. També s'han realitzat 90 ajudes al bany d'usuaris amb necessitats especials i 9 recerques de persones perdudes, alhora que s'estan distribuint 2.000 braçalets per facilitar la localització i la identificació d'infants.

En relació als indicatius de seguretat, situats en sis punts (quatre a la Platja Gran i 1 a Cala Rovira i l'altre a Sa Conca), han registrat majoritàriament Bandera Verda (95'5%), i només puntualment ha calgut hissar de manera temporal Bandera Groga (4'5%) i en cap cas Bandera Vermella (2%). Els controls analítics sobre la qualitat de l'aigua de bany que desenvolupa l'Agència Catalana de l'Aigua en el marc del Programa de vigilància i informació de l'estat de les zones de bany, iniciat el 22 de juny, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d'excel·lent als quatre punts de control a la façana litoral del municipi (dos a la Platja Gran, un a Cala Rovira i un a Sa Conca).

Enguany el programa Fem Platja!, ha incorporat noves mesures incloses en el Pla d'Accions per al Reinici Econòmic Local davant el Covid-19: higienització dels serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, generació de sectors a les platges per garantir-ne els aforaments segons les distàncies de seguretat i la creació de la figura de 35 informadors al ciutadà que intervindran en tot l'àmbit urbà i també a la façana marítima. Uns informadors que s'afegeixen a l'equip humà habitual de 48 persones, i un pressupost addicional de 250.000 euros que amplia l'inicial de 725.000 euros previstos per aquesta anualitat. Un conjunt d'accions mitjançant les quals s'ha assolit la renovació de diversos guardons de qualitat: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten també han aconseguit el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/139351_el-ocorri-te-deplatjadarorealitzenme-de7000accion-preventive-me-de400a-i-tencie-anitarie-i90ajude-debanyenle-primere-10-etmane-daque-te-tiu-1.htm