Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles aprova el Pla Local de Joventut

Pla de l'Estany  -  28/07/2020  -  14:00

El document defineix les actuacions que es portaran a terme per als i les joves fins al 2023




El ple de l'Ajuntament de Banyoles va aprovar ahir al vespre el Pla Local de Joventut per al període 2020-2023. El document, que es va validar amb 15 vots a favor i 2 abstencions, pretén, entre altres accions, fomentar la participació dels i les joves i aconseguir que Cal Drac es converteixi en un lloc de referència per a la joventut, a més d'impulsar nous espais de participació.

El Pla Local de Joventut s'ha elaborat a partir de l'anàlisi de les dades quantitatives amb les dades aportades des de l'àrea i dels diferents estudis que s'han fet en els últims anys, així com de l'anàlisi de les dades qualitatives amb sessions de diagnosi i/o treball on han participat professionals de diferents àrees, joves, representants d'alumnes de secundària o regidors municipals, tant del govern com de l'oposició.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Banyoles, Gemma Feixas, ha destacat que "de l'anàlisi de la realitat juvenil ens trobem que a Banyoles hi viuen molts joves, però que pocs participen en les activitats que s'organitzen a nivell de ciutat perquè, segons s'ha detectat també en la diagnosi del pla, tot i que s'organitzen moltes activitats, els joves diuen que no en són coneixedors".

Per aquest motiu, un dels punts del Pla Local de Joventut, és millorar la comunicació de les activitats que es fan a Cal Drac, així com fidelitzar joves per tal que facin de satèl·lit en els seus espais relacionals. El Pla Local de Joventut pretén també aconseguir que l'Oficina Jove Cal Drac esdevingui un lloc de referència per als joves de Banyoles amb els diferents serveis que ofereix (aula d'estudi i taller d'estudi assistit, Punt de Salut Jove, curs d'agent jove de salut o xerrades en educació en perspectiva de gènere, entre altres).

Gemma Feixas ha explicat que "amb el pla es volen establir també xarxes sectorials com la comissió d'alumnes que s'ha constituït en taula de treball del Consell Escolar Municipal o la taula de joves referents de festes saludables".

El Pla Local de Joventut preveu també accions en l'àmbit de la participació, potenciant espais d'interacció entre entitats i l'alumnat de secundària, crear una comissió de cultura jove o impulsar el Fòrum Cal Drac com a espai de relació habitual entre el col·lectiu jove, les entitats i l'ajuntament per tal de tenir un espai d'interacció i participació.

També es preveu seguir impulsant projectes de salut integral com el Punt de Salut Jove o el Punt Lila; projectes socials d'acompanyaments, com el Barris10 o el Projecte Rossinyol; o xerrades als instituts de secundària per donar a conèixer l'Oficina Jove i les serveis que s'hi ofereixen.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...