Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

El Consorci de l'Estany intensifica els controls per detectar activitats no permeses a l'Estany

Pla de l'Estany  -  17/07/2020  -  12:25

S'han reforçat les inspeccions per identificar els punts problemàtics i sancionar els infractors, juntament amb els cossos policials




El Consorci de l'Estany intensifica els controls per detectar activitats no permeses a l'Estany•S'han reforçat les inspeccions per identificar els punts problemàtics i sancionar els infractors, juntament amb els cossos policials.

El Consorci de l'Estany, els ajuntaments de Banyoles i Porqueres i els cossos policials han iniciat controls conjunts per detectar activitats no permeses a l'Estany. L'objectiu de la mesura és garantir el compliment del Reglament d'Activitats de l'Estany, precisament en els mesos d'estiu quan hi ha més afluència de persones. La mesura es va acordar en una taula de coordinació conjunta formada pel Consorci de l'Estany, els ajuntaments de Banyoles i Porqueres, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles.

De moment, els cossos policials, amb el suport del Consorci de l'Estany, estan treballant per detectar els punts problemàtics, els horaris i quines activitats s'hi fan. Entre altres, s'ha detectat el bany en zones no autoritzades de l'Estany, la pesca sense autorització o l'ús d'embarcacions no permeses, a més d'abocaments de deixalles o danys a l'entorn. Quan es detecten aquestes activitats no autoritzades, tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra, avisen els infractors i, en cas que reincideixin, se'ls sanciona.

El director del Consorci de l'Estany, Albert Tubert, ha explicat que "la decisió s'ha pres precisament en aquests mesos d'estiu quan la pressió a l'entorn de l'Estany és més alta, sobretot de banyistes que accedeixen a zones no autoritzades".

En aquest sentit, Albert Tubert ha destacat que "l'objectiu no és merament sancionador, sinó de garantir que totes les activitats que es portin a terme a l'Estany es facin preservant l'entorn, que cal recordar que està protegit com a zona EIN (Espai Natural Protegit de l'Estany de Banyoles),i amb les garanties de seguretat necessàries, sobretot en el cas del bany". Les activitats que es poden portar a terme a l'Estany i el seu entorn estan regulades pel Reglament d'Activitats de l'Estany, que es va aprovar el juliol de 2010.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...