Notícies més llegides





Pla de l'Estany


Banyoles

El Museu Arqueològic de Banyoles exposa 'Denominació d'origen: Banyoles'

Pla de l'Estany  -  10/07/2020  -  14:22

L'exposició es podrà veure fins al 10 de gener i l'entrada és gratuïta


Expo Comerç

Expo Comerç



El Museu Arqueològic de Banyoles inaugura avui l'exposició Denominació d'Origen: Banyoles, que repassa el passat i reflexiona sobre el present i el futur del comerç de proximitat a la ciutat. L'exposició, que està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles i l'Associació Banyoles Comerç i Turisme, es podrà veure fins al 10 de gener a la sala d'exposicions temporals del museu i l'entrada és gratuïta. El comerç de proximitat ha estat i és un dels actius més importants per al desenvolupament econòmic i social de Banyoles.

Des de l'edat mitjana amb la formació de la Banyoles que ha desembocat en l'actualitat, el comerç ha anat sempre més enllà del factor econòmic: ha enriquit, en el sentit més ampli de la paraula, la comunitat, permetent l'intercanvi de béns i coneixements, promovent les relacions socials des de la proximitat, configurant costums, creant llocs i maneres d'entendre el dia a dia. En definitiva, el comerç de proximitat ha contribuït a la construcció de la identitat pròpia banyolina.

En aquest sentit, l'Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha reivindicat el comerç de proximitat i ha destacat que "l'exposició és un reflex de la capacitat d'adaptació i d'innovació del teixit comercial de Banyoles davant els canvis socioeconòmics que s'han anat succeint al llarg del temps". Per la seva banda, la presidenta de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme, Dolors Busquets, ha destacat "l'impuls del comerç de Banyoles". Denominació d'origen: Banyoles "fa una aproximació al comerç a través d'un recorregut pel passat, arribant fins al present i abordant els interrogants que planteja el futur", com ha explicat el comissari de l'exposició Jordi Rull. En aquest sentit, la primera part de l'exposició fa una mirada al passat del comerç a Banyoles i s'hi explica l'origen, els gremis i els oficis de la ciutat, la indústria que va néixer lligada a l'aigua, així com la consolidació del comerç i del concepte de botiga a partir del segle XIX.

El recorregut a la mostra continua amb el present del comerç de proximitat, destacant-ne les característiques i els valors que el defineixen, a més d'explicar la situació actual del sector a Banyoles. Denominació d'origen: Banyoles aborda també la crisi sanitària generada per la Covid-19, a través de dos audiovisuals sobre l'impacte que ha tingut a la societat i els reptes que han afrontat els establiments. Per últim, la mostra aborda els reptes i interrogants que el futur planteja per al comerç de proximitat i inclou un apartat dedicat a la participació dels visitants que podran deixar la seva opinió responent una enquesta sobre hàbits de consum.

Els resultats es poden veure en temps real en una pantalla. Denominació d'origen: Banyoles exposa més de 60 objectes cedits per establiments comercials de Banyoles, així com prop d'un centenar de fotografies, tant antigues com actuals. Activitats paral·leles A banda de l'exposició, s'han organitzat també diferents activitats paral·leles, des de propostes familiars amb el joc De Banyoles la visita teatralitzada nostre gènere, un recorregut per alguns dels comerços més emblemàtics de Banyoles, a càrrec de Teatre de Contacte. De l'1 de setembre al 30 d'octubre, s'organitzarà també Banyoles en ruta, on es pretén que les botigues de Banyoles també expliquin coses de la seva història als aparadors, en racons a l'interior, a les prestatgeries, entre altres. Més d'una trentena d'establiments col·laboraran en aquesta iniciativa.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...