Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Salut activa els protocols de control per un cas positiu en coronavirus

Andorra  -  02/03/2020  -  08:27

El Ministeri de Salut recomana no viatjar a les zones amb més presència de la malaltia (la Xina, el Japó, Singapur, l’Iran, Corea del Sud i quatre regions d’Itàlia)




Les autoritats sanitàries confirmen que les analítiques del pacient de 20 anys ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per una sospita de coronavirus han resultat positives. Es tracta així del primer cas confirmat del virus al país. El jove resident va ser ingressat a l’hospital dissabte, havia estat a Milà i presenta una afectació lleu.

Així, i seguint els protocols establerts per fer front a aquesta malaltia, el noi restarà a l’hospital fins que no s’obtinguin dos resultats analítics negatius en un període de 24-48 hores. Els protocols també estableixen que es monitoritzi el seu entorn més proper.

El Ministeri de Salut recomana no viatjar a les zones amb més presència de la malaltia (la Xina, el Japó, Singapur, l’Iran, Corea del Sud i quatre regions d’Itàlia), així com la necessitat de posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències consulars del Ministeri d’Exteriors si es prové d’algun d’aquests territoris: +376 324 292. Si es té qualsevol tipus de simptomatologia cal trucar al telèfon 116. També s’insisteix a aquells ciutadans que tinguin previst un viatge proper, que s’inscriguin al registre de viatgers disponible al web d’exteriors.ad.

Els protocols i les recomanacions, establerts pel Consell Assessor sobre la Patologia Infecciosa, el grup d’Infeccions nosocomials del SAAS i tècniques de l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, són dinàmics i s’actualitzen de manera constant i es poden consultar aquí:  https://bit.ly/2HXGPmW.

A hores d’ara no hi ha cap altre pacient pendent de diagnòstic. Les autoritats sanitàries van posar dissabte sota observació domiciliària a dues ciutadanes que van coincidir en un avió amb un afectat per coronavirus recentment diagnosticat. Així des de Salut, davant el risc lleu d'exposició al virus, i com a mesura d'extrema prudència, es va acordar amb les dues dones que romanguin a casa durant els pròxims dies i que segueixin les recomanacions preventives que dicten els protocols.


Autor: Redacció


#andorra #coronavirus


#andorra #coronavirus





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...