Notícies més llegides




Catalunya Nord


Perpinyà

L'organització del 29-F calcula que unes 70.000 persones assistiran a l'acte de Perpinyà

Catalunya Nord  -  24/02/2020  -  09:32

A cinc dies de l'esdeveniment organitzat pel Consell per la República, l'ANC confirma que hi ha més de 500 busos plens i més de 400 autocaravanes


Carles Puigdemont / Junts per Catalunya

Carles Puigdemont / Junts per Catalunya



Perpinyà serà el centre de totes les mirades la jornada del dissabte 29 de febrer, i l’organització de l’acte vol tenir-ho tot ben lligat. D’aquí que el Consell per la República s’estigui reunint, cada dia, amb l’Ajuntament de Perpinyà, la Prefectura francesa i els cossos de seguretat. Segons ha pogut saber aquest mitjà, de la seguretat de la ciutat se’n farà càrrec l’Estat francès mentre que el Consell per la República serà el màxim responsable de tot el que passi dins del recinte. De fet, l’entitat organitzadora posarà a 60 agents privats per garantir la seguretat dels assistents. Evidentment, abans d’accedir al Parc de les Exposicions, es portaran a terme uns controls de seguretat molt exhaustius. 

A l’espera del que pugui passar en els pròxims dies, de moment, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha confirmat que més de mig miler de busos i més de 400 autocaravanes es desplaçaran fins a la capital nord-catalana per presenciar l’acte a favor dels presos i exiliats polítics. Està previst que els busos vinguts d’arreu de la geografia catalana aparquin en terrenys i camps propers a l’acte. Cal dir que aquestes places de pàrquing seran gestionades per l’Ajuntament i la propietat privada. Tot i que es fa difícil comptabilitzar la gent que viatjarà amb tren i vehicles privats, l’organització calcula que unes 70.000 persones no es voldran perdre una jornada que promet ser històrica. 

Incògnites

A hores d’ara encara hi ha algunes incògnites. De fet, el dimecres està previst que es faci una roda de premsa per donar més detalls sobre l’acte, i el mateix dissabte, les entitats es reuniran a primera hora del matí per tenir-ne el control absolut. Una de les preguntes que encara no tenen resposta és si Carles Puigdemont es trobarà amb Jean-Marc Pujol. El candidat a l’alcaldia de Perpinyà sap que té moltes opcions de tornar a ser batlle, i no vol donar cap avantatge als seus rivals polítics. Pujol és conscient que si rep a Puigdemont a l’Ajuntament, els seus adversaris poden denunciar-ho a la Junta Electoral. Per aquesta raó, es parla d’una possible trobada en el mateix punt on es celebra l’acte, i de manera informal.

Segons ha pogut saber GironaNotícies.com, Carles Puigdemont també contempla l’opció de visitar la Casa de la Generalitat a Perpinyà i la Llibreria Catalana. El mateix director Josep Puigbert assegura que “l’agenda no està tancada”. Un altre dels llocs que podria visitar l’expresident de la Generalitat de Catalunya durant la seva estada a Catalunya Nord, és el Consell Departamental. La seva presidenta, Hermeline Malherbe fa temps que va convidar a Puigdemont, però de moment no hi ha confirmació. De fet, si finalment no visita l’Ajuntament de Perpinyà, tampoc s’espera que visiti l’entitat departamental. Però tot és possible.

Un 29-F intens

A banda d’aquests detalls, l’agenda del 29-F està ben definida. A hores d’ara se sap que durant tota la jornada hi haurà 15 punts d’inscripció per tal que els assistents puguin fer-se socis del Consell per la República amb un pagament mínim de 10 euros o el que es vulgui donar per la voluntat.

Ja des de primera hora del matí, hi haurà actuacions musicals que s’allargaran fins a les 12 del migdia. Serà en aquest moment quan arrenqui l’acte que ha de comptar amb la presència de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Durant l’acte està previst que hi hagi parlaments i es visualitzin vídeos protagonitzats per presos, exiliats i alguns membres dels CDR. Tot i que encara es desconeix qui farà el discurs, també hi haurà la intervenció d’un membre de la delegació nord-catalana del Consell per la República. En qualsevol cas, tot el que passi damunt l’escenari es podrà seguir per 3 pantalles gegants.

Un cop acabi l’acte central del 29-F, a partir de les 2 de la tarda començarà la Fira d’Entitats. Al llarg de la tarda, es portaran a terme tota mena d’activitats culturals (música en directe, grallers, castells i sardanes) amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura popular i l’associacionisme nord-català. Entre les entitats que seran presents a la fira cal destacar Òmnium Catalunya Nord i Òmnium Catalunya, i també els ‘Motards independentistes’.

Malestar amb Artur Mas

Una de les personalitats polítiques que també han confirmat assistència és Artur Mas. L’expresident de la Generalitat de Catalunya ahir va ser protagonista d’unes declaracions molt polèmiques en les quals advertia que “Carles Puigdemont no podrà exercir de president” i que és “partidari d’explicar-ho perquè ningú es pugui sentir enganyat”. Les paraules de Mas no han agradat, i de fet, ERC no veu amb bons ulls la seva presència durant el 29-F en considerar que és una qüestió electoral. 


Autor: Redacció


#perpinya #catalunyanord #puigdemont #29f


#perpinya #catalunyanord #puigdemont #29f





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...