Notícies més llegides



Andorra


Andorra

Cultura signa el conveni de col·laboració amb l’Institut Ramon Llull per fer realitat la Residència Faber-Andorra

Andorra  -  02/09/2019  -  16:30

El primer objectiu és afavorir els intercanvis amb els creadors, els estudiants i els col·lectius del país que puguin estar interessats en l’activitat o l’àrea de treball que desenvolupi el resident per tal d’establir el màxim de sinergies possible




La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, han signat aquest dilluns al migdia el conveni de col·laboració per a la creació de la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra. El grau de maduresa i l’èxit assolits per Faber – Olot n’avalen la capacitat per compartir els procediments que ha desenvolupat a través d’un projecte flexible i dinàmic, i perfectament adaptable a la realitat andorrana.

La residència, situada on actualment hi ha els Tallers d'Art de la Massana, permetrà acollir creadors i professionals de diversos àmbits (escriptors, traductors, artistes de disciplines diferents, estudiosos, científics, musicòlegs, etc.) que vulguin dur a terme una estada per desenvolupar un projecte. El conveni és renova anualment i tindrà un pressupost inicial de 6.000 euros pels mesos que queden d’any i de 12.600 euros pel 2020.

El primer objectiu és afavorir els intercanvis amb els creadors, els estudiants i els col·lectius del país que puguin estar interessats en l’activitat o l’àrea de treball que desenvolupi el resident per tal d’establir el màxim de sinergies possible.

Per altra banda, també es vol formar part d’un marc de desenvolupament de diplomàcia cultural. La creació de Faber – Andorra, juntament amb els residents que aculli, i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull permetran crear i establir col·laboracions amb residències internacionals que acullin residents del nostre país.

Un comitè format per representants de l’Institut Ramon Llull i del Ministeri de Cultura i Esports s’encarregarà de fer el seguiment del projecte i seleccionar les candidatures escollides. Les convocatòries són obertes a professionals de tot el món i inicialment seran individuals. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte s’ha fixat un màxim de 10 residents a l’any i una estada de tres setmanes per a cadascun.

Després de la primera convocatòria, que va tenir lloc al final de març passat, s’han seleccionat els 5 primers residents. El 9 de setembre, Faber – Andorra rebrà la primera resident, l’americana Kathleen McNerney, a qui seguiran Irina Poleshchuk, Paul Behrens, Paul Gifford i Raisa Jurva.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...