Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Castell-Platja d'Aro es manifesta contra la violació de la matinada de dissabte

Baix Empordà  -  02/09/2019  -  15:29

Unes 300 persones s'ha concentrat a la plaça de l'Ajuntament arran de l'agressió sexual múltiple que va patir dissabte a la nit una noia francesa de 27 anys




Al voltant de 300 persones s'han concentrat aquest matí a la plaça de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro com a acte de manifestació del rebuig en relació a la presumpta violació que va patir una noia al municipi la passada matinada de dissabte. A la protesta, convocada pel consistori, hi han estat presents representants municipals, de la Policia Local i del cos de Mossos d'Esquadra i d'entitats socials.

A l'acte, l'alcalde, Maurici Jiménez, ha llegit un manifest en el qual ha destacat la importància de "demostrar la nostra fortalesa com a societat" per fer front als fets ocorreguts. "Una fortalesa que primer de tot es demostra amb una expressió col·lectiva de solidaritat vers la víctima, però també amb totes i cadascuna de les víctimes de violència masclista que dia sí, dia també, hi ha arreu del país. De la manera més enèrgica possible volem expressar el nostre rebuig i la nostra condemna més absoluta vers aquestes situacions", ha dit l'alcalde.

"Cal no escatimar esforços per abocar més i millors recursos policials i judicials, però també culturals, socials i educatius per fer front a la inquietud social que provoquen aquests delictes i per la gravetat d'uns fets que provoquen el sentiment d'humiliació més profund que poden patir les persones, i que tenen la seva arrel en una ideologia reaccionària, patriarcal i profundament injusta", ha continuat Jiménez, qui també ha recordat els braços estesos que brinda el seu municipi: "Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha estat, és i serà un municipi d'acollida, cosmopolita i plural. Gràcies a la nostra tradició turística i de serveis, des de fa dècades hem esdevingut un destí on milers i milers de persones d'arreu han decidit passar les seves estones de lleure o les seves vacances amb el desig que tothom s'emporti de casa nostra el millor record. Malauradament, a voltes patim situacions difícils que hem d'afrontar amb serenor i professionalitat per avançar cap a una millor convivència i seguretat per a tothom. Alguns exemples en són la xarxa de càmeres de videovigilància, el Pacte per la Convivència Nocturna, l'elaboració del Pla d'Igualtat Municipal o l'impuls d'un Punt Lila per a la propera Festa Major de Castell d'Aro".

Els fets

La manifestació d'avui ha sorgit arran de l'agressió sexual múltiple que va patir una dona francesa de 27 anys el passat dissabte a la nit. Segons va relatar la víctima als agents, cap a les 6 del matí tres desconeguts la van abordar quan sortia del pub on es trobava, la van portar a la força fins a la Platja Gran i allà la van violar. A causa dels fets, els Mossos van obrir una investigació per trobar els agressors.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...