Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Per quart estiu consecutiu Platja d'Aro desenvolupa el Servei de Mediació en Zones d'Oci Nocturn

Baix Empordà  -  30/08/2019  -  15:35

Una iniciativa sorgida en el marc del Pacte per a la Convivència Nocturna vigent des de 2015




Per quart estiu consecutiu l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro desenvolupa, de l'1 de juny al 15 de setembre, el Servei de Mediació en Zones d'Oci Nocturn amb l'objectiu de prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixen a la via pública i als locals d'oci, per millorar el civisme i la convivència al municipi. Una iniciativa sorgida en el marc del Pacte per a la Convivència Nocturna, vigent des de finals de l'any 2015 i que compta amb la implicació del consistori, l'Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i la FECASARM. L'acció es vehicula amb sis mediadors professionals, postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària, coordinats des de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, que desenvolupen la seva tasca cada nit (22-05 h) de dimecres a dilluns a la matinada.

El servei pretén resoldre situacions puntals i, alhora, plantejar solucions a mitjà i llarg termini amb canvis de dinàmiques a partir del treball conjunt amb la Policia Local i la seguretat privada dels mateixos establiments, per sumar esforços i multiplicar resultats. Una dinàmica positiva, amb la voluntat de minimitzar les molèsties i afavorir la convivència entre veïns i usuari de l'oci nocturn amb idees, propostes i suggeriments de totes les parts implicades. L'estiu de l'any passat van realitzar més 3.200 accions entre observacions, comunicacions, intervencions i mediacions-facilitacions; i enguany ja superen les 4.100 accions quan encara resten dues setmanes de treball.

Un conjunt d'actuacions que no limiten però, l'actuació de la Policia Local i ni la seva capacitat de sanció quan és necessària, però sí optimitzar-ne la intervenció per a aquelles situacions en què la mediació no ha aconseguit una solució òptima o que per la seva gravetat no hi pot intervenir. Justament, durant l'estiu el cos desenvolupa una Unitat específica per combatre el consum d'alcohol a la via pública i a la platja, una activitat prohibida les 24 hores del dia al municipi -amb sancions de 150 a 300 euros- després de la darrera modificació de l'Ordenança de Civisme, que també prohibeix promocions del tipus 2x1 o barra lliure, servir alcohol a menors d'edat o que les botigues d'alimentació en venguin entre les onze de la nit i les vuit del matí. L'estiu passat va aixecar 370 actes relacionades amb la mateixa, de les quals 324 va ser denúncies per consum d'alcohol a la via pública.

Les mateixes entitats vinculades al Pacte per a la Convivència Nocturna van celebrar a mitjans d'agost la novena edició consecutiva de la campanya de civisme i conscienciació Maximum fun, minimun disturbance (Màxima diversió, mínima molèstia) a Platja d'Aro, durant tres nits tot coincidint amb la Festa Major de la vila amb la participació de 93 establiments de restauració i oci. L'acció té la voluntat de promoure la compatibilitat de l'oci i el lleure nocturn amb el descans de veïns, turistes i visitants. L'eix principal és la transmissió directe dels missatges de la campanya als usuaris dels locals de restauració i oci nocturn mitjançant diversos elements comunicatius: pòsters i lliurament d'un miler de polseres amb el missatge de la campanya.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...