Notícies més llegides




Andorra


Andorra

El programa de cria de la perdiu xerra autòctona està consolidat i es preveu la seva ampliació

Andorra  -  22/08/2019  -  07:46

El programa de reproducció en captivitat de la perdiu xerra a Andorra es duu a terme al centre de cria de Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, i va entrar en funcionament el juny del 2016




La Comissió de Seguiment de la Caça, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha visitat aquest dimecres a la tarda el centre de cria de la perdiu xerra per examinar el funcionament del programa de reproducció en captivitat. La Federació Andorrana de Caça i Pesca, que s’encarrega del control de les instal·lacions, considera que el programa està sent molt positiu i preveu la seva ampliació el pròxim any.

En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, han valorat positivament els resultats de funcionament del centre de cria i han destacat que el programa de reproducció ja està consolidat. Aquest programa contribueix a reforçar la conservació de la biodiversitat a Andorra, ja que la perdiu xerra que es reprodueix en el centre (Perdix perdix hispaniensis) és la perdiu autòctona d’Andorra. Alhora, s’emmarca en els objectius de l'Estratègia de Biodiversitat d’Andorra i respon a les finalitats de la Llei 7/2019 de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge.

Actualment el centre de cria de la perdiu xerra compta amb 55 perdius adultes, de les quals 19 en són parelles reproductores. Aquestes han donat enguany 160 perdius joves, de les quals se seleccionaran 60 parelles reproductores el 2020 amb l’objectiu que, en el seu primer any de producció, donin 500 perdius per alliberar a la natura. En paral·lel, en destaca la presència de dues parelles de perdius que s’estan reproduint totalment de forma natural.

El programa de reproducció en captivitat de la perdiu xerra a Andorra es duu a terme al centre de cria de Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, i va entrar en funcionament el juny del 2016, gràcies al conveni de col·laboració signat el 2015 entre el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i la Federació Andorrana de Caça i Pesca.

La finalitat del conveni és fomentar la cria de la perdiu xerra autòctona a Andorra, i d'utilitzar-ne la producció per realitzar repoblacions cinegètiques i reforçaments poblacionals. De fet, el juny del 2018 es va dur a terme el primer alliberament de 60 perdius criades al centre de Llumeneres. Llavors els ocells van ser deixats en llibertat en diferents punts del país, considerats idonis per a la seva adaptació en l'entorn salvatge.

Ara l’objectiu és poder alliberar unes 500 perdius criades al centre lauredià durant el 2020 a totes les parròquies. Precisament per aquest motiu, es preveu l’ampliació de les instal·lacions. En aquest sentit destaca el fet que el centre d’Andorra, juntament amb les instal·lacions d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, són les úniques que hi ha als Pirineus destinades a aquesta finalitat.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...