Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

L'Oficina Comarcal de Consum de la Selva emet un seguit de recomanacions per al període de rebaixes

La Selva  -  19/07/2019  -  10:10

Els establiments no estan obligats a oferir rebaixes tot i que el Consell Assessor de Comerç va consensuar el període comprès entre el 28 de juny i el 31 d'agost de 2019, ambdós inclosos, com a dates recomanades per dur-les a terme




L'Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal de la Selva es fa ressò de les recomanacions que emet l'Agència Catalana del Consum (ACC). Tot i que la llei ja no acota uns períodes de rebaixes concrets encara hi ha molts comerços de la comarca de la Selva que, des del passat 28 de juny, ofereixen productes a preu rebaixats. Els consells van adreçats als consumidors en general.

Els establiments no estan obligats a oferir rebaixes tot i que el Consell Assessor de Comerç va consensuar el període comprès entre el 28 de juny i el 31 d'agost de 2019, ambdós inclosos, com a dates recomanades per dur-les a terme. Molts comerciants aposten per mantenir el període de rebaixes com a un instrument de promoció.

Els ens de protecció del consumidor recomanen comprovar que els productes rebaixats mostren el preu original o bé indiquen el percentatge de rebaixa. Aquests productes, a diferència del saldo, han de tenir la mateixa qualitat i garantia que els mateixos articles quan no tenien el preu rebaixat.

Pel que fa al mètode de pagament si la botiga accepta targetes o altres mitjans de pagament de manera habitual, també ho ha de fer en període de rebaixes. Abans de pagar, però, és important informar-se sobre la política de canvis, ja que cal saber que botiga no té l'obligació d'acceptar-los si el producte està en perfecte estat. El cas de les botigues en línia és diferent: la llei disposa d'un període mínim de 14 dies per retornar la vostra compra, excepte productes personalitzats, peribles o que no es puguin reutilitzar per raons d'higiene.

Per tal que el consumidor pugui exercir els seus drets és important conservar les factures o tiquets de compra fins al final de la garantia, ja que són molt importants a l'hora de reclamar.

Quan el comprador vegi vulnerats els seus drets pot demanar el full oficial de reclamació a l'empresa prestadora, o si la reclamació es fa per un altre mitjà es recomana fer servir canals que deixin constància de la comunicació. Si en un termini de trenta dies el consumidor no ha rebut resposta o no és satisfactòria l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor vehicula les queixes per tal de fer efectius els drets del comprador.

L'atenció al consumidor es realitza de manera presencial a la seu del Consell Comarcal de la Selva, al passeig Sant Salvador, 25-27 de Santa Coloma de Farners, al telèfon 972842161 i al correu electrònic: consum@selva.cat


Autor: Redacció


#consum #laselva


#consum #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...